uz podršku brojnih zvijezda / Neuništiva Mani ima novu knjigu: 'Ma koji život, ma koji teatar'

Nakon velikog uspjeha s prvom knjigom 'Fališ mi', Mani Gotovac objavila je i drugu nazvanu 'Ma koji život, ma koji teatar'! Posve očekivano, promociju je pohodila prava zvjezdana postava - predvođena Severinom.

13.4.2014.
18:10
VOYO logo

Emocionalna, temperamentna i potpuno iskrena! Mani Gotovac je upravo te emocije pretočila na stranice svoje nove knjige 'Ma koji život, ma koji teatar'.

"Inspirirao me moj život i moje bavljenje teatrom. Kao što vidite, u naslovu ima nešto i ironično. Ma koji život, ma koji teatar! Ne mogu reći da u tom životu nije bilo jako puno, upotrijebimo i tu riječ, tragedija. I nevolja, i nesreća, ali bio je zanimljiv", priča Mani kako je dobila inspiraciju za novu knjigu.

Piše jer, kaže, ima potrebu za tim, ali uspjeh s prethodnom knjigom 'Fališ mi' ju je potpuno iznenadio!

"Sada već čitatelj 'Fališ mi', nešto od mene očekuje. Ta odgovornost me dovodi u neko raspoloženje blagog straha, ali uvijek sam, cijeli život, bila u tremi od svega. Nikad nisam bila zadovoljna onim što sam radila. Uvijek sam mislila da mogu bolje, da mogu drukčije", kaže književnica.

Život Mani Gotovac inspiracija je i drugima, a njezina najvjernija obožavateljica Severina, bodrila ju je iz prvog reda!

"Kad me pozvala 2002., mislim da je naš razgovor bio u vezi predstave, meni je to bilo sasvim normalno i njoj je bilo sasvim normalno, a svim drugima nije bilo normalno. Meni je bilo normalno jer sam ja počela u kazalištu, šta ona kaže u teatru. Pričamo do 5 ujutro, ali uopće ne o kazalištu, niti o tome di sam ja bila, šta sam radila, nego isključivo i jedino o ljubavi, o emocijama. Da ne duljim sada, obožavam je", kaže Severina koja ima samo najljepše riječi o Mani.

A književnicu obožava, posve očekivano, i plejada glumaca s kojima godinama surađuje, a koji su joj se zahvalili čitajući ulomke na promociji.

"Moj prvi susret s Mani je bio dosta upečatljiv. Sjećam se da je došla na jednu od mojih prvih proba, došla do mene, primila me za grkljan, doslovno zgrabila za grkljan, stiskala i govorila hvala vam što postojite", prisjeća se glumac Mislav Čavajda.

"Ona je, ja mislim, vrlo otvorena spram javnosti, vrlo iskrena, a kakva je u javnosti takva je i privatno. Znači, nema muljanja, ide do kraja. Voli isprobavati stvari i zadržala je nešto dječje u sebi, tu neku mogućnost da isprobaš i da se nikad ne zadovoljiš s nekakvim rješenjima, a to mi je super", kaže o Mani glumica Judita Franković.

Mani ističe da više voli kada drugi pričaju o njoj, nego ona sama o sebi. Ali iskreno priznaje zašto joj je ova knjiga posebna!

"Jako se puno ismijavam sa samom sobom pa nekako imam i pravo da to radim s drugima", kaže književnica.

Tim drugima, ismijavanje očito ne smeta. Za razliku od mnogih književnica, Mani još nikome nije stala na žulj!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo