NA SVETOM DUHU / Netko je uništio rashladnu komoru pučke kuhinje koja priprema 400 obroka: 'Ovo me jako ražalostilo. Čisti vandalizam'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELLrr

Policija je napravila očevid, no fra Vidović napominje kako oni nemaju nadzorne kamere te ne mogu znati kada tijekom noći se incident dogodio

9.8.2022.
21:06
Igor Kralj/PIXSELLrr
VOYO logo

Nepoznati počinitelj devastirao je u noći s 8. na 9. kolovoza vanjsku jedinicu rashladne komore u Pučkoj kuhinji na Svetom Duhu. Voditelj pučke kuhinje na Svetom Duhu fra Vladimir Vidović za RTL.hr pojašnjava kako je riječ o otvorenom dijelu koji je sada posve devastiran.

''To je baš bio netko s nakanom da uništi tu aparaturu. Sada je to uništeno i rashladna komora nam ne radi'', kazao je fra Vidović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U toj rashladnoj komori nalazi se meso i druge namirnice koje su potrebne za pripremu toplih obroka za sve one koji svakodnevno dolaze u Pučku kuhinju. Svakodnevno se priprema 400 obroka, a fra Vidović se nada kako ih ovaj incident ipak neće onemogućiti da naprave dovoljno obroka za sve potrebite.

Image
Foto: Vladimir Vidović

''S obzirom da smo odmah reagirali majstori će doći sutra to sanirati, te bi to sutra trebalo profunkcionirati. Zalihe Pučke kuhinje su puno veće, to je druga komora, tako da su namirnice zaštićene'', izjavio je fra Vidović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ali mene je to jako ražalostilo. To je tipičan vandalizam, ništa drugo. Inače nemamo nikakvih problema, Pučka kuhinja godinama funkcionira bez incidenata. Črnomerec i Sveti Duh su mirni kvartovi. Nikada nismo imali nikakvih problematičnih susjeda ili ispada, zato me ovo toliko ražalostilo'', dodao je voditelj pučke kuhinje.

Image
Foto: Vladimir Vidović

Policija je napravila očevid, no fra Vidović napominje kako oni nemaju nadzorne kamere te ne mogu znati kada tijekom noći se incident dogodio. Prema gruboj procijeni, materijalna šteta kreće se između 4000 do 5000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U eri današnjih poskupljenja nam je nekakav dodatni trošak zaista nepotreban'', komentirao je fra Vidović.

Jedan od volontera prvi je uočio uništenu jedinicu rashladne komore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vladimir Vidović

''Ja već četiri godine vodim kuhinju. Kad nema nikakvih takvih problema, čovjek niti ne obraća pozornost na nekakve detalje. Prvo smo primijetili da komora ne radi, prolazili smo i vidjeli da je temperatura niža nego inače. Potom smo pogledali vanjsku jedinicu i imali smo što vidjeti. Nije nam niti palo na pamet da bi se tako nešto moglo dogoditi'', ispričao nam je voditelj pučke kuhinje na Sv. Duhu.

Ukoliko želite pomoći, donaciju možete uplatiti na ovaj žiro račun:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Caritas Župe sv Antuna
Sveti Duh 33
Zagrebačka banka d.d.
Za Pučku kuhinju na Svetom Duhu

IBAN HR6323600001101567611

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo