BUJANEC OBJAVIO SABOTAŽU? Škoro o snimci svog govora o 'prekopavanju' Jasenovca: / 'Da je ovo montaža čuje svako malo dijete'

Image
Foto: Nova TV

'Ono što se dogodilo proteklih dana jest da su odsječene određene moje izjave, montirane su'

17.11.2019.
18:43
Nova TV
VOYO logo

Video govora Miroslava Škore u nekoj maloj dvoranici dok hvali Zlatka Hasanbegovića i govori da će "prekopati Jasenovac" objavio je kontroverzni voditelj Velimir Bujanec, a pjevačeve izjave zapalile su javnost. Osobito ona o prekopavanju Jasenovca. U Vukovaru se pjevač i predsjednički kandidat osvrnuo na tu snimku i rekao da je sporni dio montiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što se dogodilo proteklih dana jest da su odsječene određene moje izjave, montirane su. To se čuje i mislim da to čuje svako malo dijete. Ako poslušate tu vijest koja je izmontirana onda ona glasi da ćemo prekopati sve. Nakon toga ne ide riječ 'Jasenovac'. Toliko hrvatskog jezika znamo svi. Dakle, kao znanstvenik, ja odgovorno tvrdim da treba prekopati sve arhive, treba ih učiniti dostupnima i znanstvenim načinom otkriti istinu koja će nas odvesti u bolju budućnost", rekao je Škoro za Dnevnik.hr.

Dodao je Škoro još da da je osnivanje međunarodne komisije "najbolja stvar koja se može dogoditi". U tom kontekstu se čak se dotakao aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i istaknuo da mu je drago što je i ona to predlagala. Kazao je da je "pitanje je li to učinjeno ili ne". "Ako se mi ne možemo dogovoriti kako da dođemo do istine, onda zašto ne napraviti međunarodne komisije koje će to napraviti za nas i u naše ime?", pita se Škoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BUJANEC OBJAVIO VIDEO ŠKORINOG GOVORA FRENETIČNIM SLJEDBENICIMA: /

'Branit ću ZDS, prekopat ćemo Jasenovac'

Image
BUJANEC OBJAVIO VIDEO ŠKORINOG GOVORA FRENETIČNIM SLJEDBENICIMA: /

'Branit ću ZDS, prekopat ćemo Jasenovac'

Zbog izjave o Jasenovcu opet prepucavanje Škore i Pupovca

Milorad Pupovac, šef SDSS-a, nakon pjevačeve izjave o Jasenovcu rekao je da "neće reći ijednu riječ o nečemu što je netko, tko očito nema isti osjećaj pijeteta, koji očito ne dijeli istu odgovornost pijeteta, izgovorio tijekom ovih dana". No, Škoro uzvraća i govori da Pupovčeva djela najbolje govore o tome "tko dijeli kakav pijetet". Dodao je da ne želi s Pupovcem diskutirati niti je imao tu nakanu i da "svatko radi po svojoj savjeti" uz poruku da postoje i druge, puno važnije teme, piše Dnevnik.hr.

"Ovdje smo zbog žrtve Vukovara i nemojmo otvarati druge stvari koje će nas odvesti u dublje podijele. To nam stvarno ne treba", zaključio je Miroslav Škoro. Kada se govori o nestalima u Domovinskom ratu te obiteljima koje su u ratu izgubile članove obitelji i još ih traže, pjevač kaže "da se trebamo suočiti sa činjenicama da već jako dugo nije ništa učinjeno". Osvrnuo se Škoro i na jučerašnju izjavu protukandidata Mislava Kolakušića koji je kazao da kao predsjednik države treba imati plaću u visini 70.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bitno je da moramo davati onima koji trebaju puno više nego što trebamo gospodin Kolakušić i ja. A ako se natječe za ovu poziciju da bi imao veću plaću, onda mislim da mu to nije dobar motiv", smatra Škoro.

'Možda bi trebalo više šutjeti i moliti se da se ne ponovi'

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro poručio je u nedjelju iz Vukovara kako bi trebali, možda, svi manje pričati, već šutjeti i moliti se da se zlo više nikada ne ponovi, te istaknuo da treba prekopati sve arhive i učiniti ih dostupnima te znanstvenim pristupom doći do istine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došao sam ovdje da upalim svijeću i malo se molim za to sve skupa. Trebali bi možda svi manje pričati, šutjeti i moliti se da se to nikada neće ponoviti, a žrtvama odati dužno poštovanje na način da ćemo naći znanstveni pristup, otvoriti arhive, vratiti ih u Hrvatsku i konačno to poglavlje naše povijesti zatvoriti", izjavio je novinarima Miroslav Škoro.

Poručio je kako se svi moramo suočiti s činjenicama da u vezi sa svim onim što se dogodilo u Vukovaru 1991. te pitanju nestalih osoba već dugo nije ništa učinilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nemam ništa protiv ćirilice, ali kad se o tome dogovore Vukovarci'

Novinarima je, na pitanje koje je njegovo mišljenje u vezi s pitanjem ćiriličnih ploča u Vukovaru, odgovorio kako osobno nema ništa protiv ćirilice, ali da joj u Vukovaru može biti mjesto tek kada se o tome dogovore Vukovarci. Dodao je da zna pisati na ćirilici i smatra kako to pismo u Hrvatskoj nikome osobno ne smeta, ali da je Vukovar nešto sasvim drugo od ostataka Hrvatske u vezi s tim pitanjem.

"Vukovar je doista mjesto posebnog pijeteta i Vukovar je mjesto u kojem ćirilica izaziva sasvim drugačiji osjećaj i da budem iskren kada budem predsjednik države ili kada se bude dogodila takva situacija, a ja budem još živ, kada se moj prijatelj hrvatski pukovnik Peđa Mišić bude s ostalim Vukovarcima dogovorio da ploče budu na ćirilici i li nekom drugom pismu, ja ću ga sam pridržati da je on sam gore zavida, rekli bi dolje u Dalmaciji, a do tada nemojmo se igrati s osjećajima Vukovaraca i Vukovara", poručio je Miroslav Škoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo