NET.HR DOZNAJE SDP / razmišlja o prijevremenim izborima, ali datum još nije određen

Iako se već neko vrijeme nagađa da će SDP raspisati prijevremene izbore, posljednji datum koji se pojavio u medijima, zadnja nedjelja u travnju, neće biti datum parlamentarnih izbora. Izvor Net.

26.2.2015.
10:34
VOYO logo

Visoki izvor u Banskim dvorima izjavio je za Net.hr da datum parlamentarnih izbora nije određen za 26. travnja 2015. kako su to napisali neki tiskani mediji.

Špekulacije o navodnoj odluci Milanovića i vrha SDP-a o ranijem izlasku na izbore eskalirale su nakon jučerašnjeg objavljivanja redovite ankete Ipsos plusa po kojoj je HDZ narastao na 28,7 posto i odmakao se na deset postotnih poena razlike od SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije to razlika koja se ne može stići", komentirao je jedan od izvora iz hrvatske Vlade, "i jasno je da SDP razmišlja o pozitivnim efektima ranijeg datuma izbora, ali nikakva odluka nije donesena".

SDP je, zapravo, posebno zabrinut značajnim rastom rejtinga "Živog zida", anarhističkog pokreta čiji se populizam temelji na rušenju stanovitih postavki pravne države. Najveća njihova žrtva je Mirela Holy i njezin ORah koji očito neće doseći očekivani postotak na sljedećim izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Slobodna Dalmacija je objavila kako je SDP odlučio izbore raspisati za zadnju nedjelju u travnju. O ranijem datumu izbora već neko vrijeme govori i Dragutin Lesar, koji tvrdi da će se održati prije ljeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo