NET.HR VAM DONOSI NAJVAŽNIJE VIJESTI OVOG JUTRA: / Novi problemi između HDZ-a i Mosta; pronađena posljednja žrtva nesreće u Njemačkoj

Image
Foto: PIXSELL, Marko Lukunić

Donosimo vam najvažnije teme o kojima će se danas razgovarati i o kojima već možete čitati na Net.hr-u.

10.2.2016.
8:56
PIXSELL, Marko Lukunić
VOYO logo

Novi problemi između HDZ-a i Mosta oko podjele dužnosničkih fotelja

Nastavljaju se prijepori između HDZ-a i Mosta. Most, naime, traži cjelokupnu vertikalu u ministarstvima kojima su na čelu miistri iz njihovih redova, dok HDZ inzistira na prvotnom dogovoru da se poštuje reciprocitet, odnosno da dužnosti zamjenika i pomoćnika ministara budu 'izmiješane' između dvije strane. Osim toga, Most navodno traži da njihovi ljudi budu imenovani u Nadzorne odbore najvećih i najvažnijih javnih poduzeća poput Ine, HEP-a, Plinacra, Janafa, Hrvatskh voda, Hrvatskih šuma... O svemu tome više možete pročitati ovdje a i ovdje.

Image
HDZ I MOST U PROBLEMIMA? /

Mostovci traže Inu, HEP, Plinacro, Janaf, vode, šume...

Image
HDZ I MOST U PROBLEMIMA? /

Mostovci traže Inu, HEP, Plinacro, Janaf, vode, šume...

Pronađena posljednja žrtva teške željezničke nesreće u Njemačkoj

Image
Foto: AFP, SVEN HOPPE

Njemačka policija jutros je izvijestila da je pronađena i posljednja osoba koja se smatrala nestalom nakon jučerašnje teške željezničke nesreće u Bavarskoj kod grada Bad Aiblinga. Podsjetimo, u izravnom sudaru dvaju vlakova poginulo je jedanaest osoba, a deseci su ozlijeđeni. Više o tome možete pročitati ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavlja se sjednica Hrvatskog sabora

Image
Foto: PIXSELL, Patrik Macek

Zastupnici osmog saziva već su šesti dan zasjedanja prihvatili navike zastupnika iz prošlih saziva.

U 9.30 sati u Velikoj vijećnici na Trgu sv. Marka nastavlja se 2. sjednica Hrvatskog sabora. Na preostalom dnevnom redu su uglavnom izvješća o radu državnih ureda i agencija, a u hitni postupak je upućen i Prijedlog Zakona o uskrati isplate uvećanja plaća po osnovi ostvarenih godina radog staža. Izvještaj sa sjednice i najzanimljivije izvatke iz rasprava također ćete moći tijekom dana pročitati na našem portalu.

Šest zemalja-osnivačica zabirnute za Europsku uniju

Image

Zemlje Europske unije moraju ostaviti po strani svoje "uske osobne interese" i ponovo pronaći "duh solidarnosti", poručili su predstavnici šest zemalja-utemeljiteljica bloka – Njemačka, Francuska, Italija, Belgija, Nizozemska i Luksemburg – na sastanku u Rimu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zabrinuti smo za stanje europskog projekta", ističu u zajedničkoj izjavi ministri vanjskih poslova tih šest zemalja koji su se sastali na poziv talijanskog ministra vanjskih poslova Paola Gentilonija kako bi zajednički promišljali o načinima jačanja Europske unije. O tome više možete pročitati ovdje.

Jutro u Zagrebu započelo s kišom i pucnjavom

Image
Foto: PIXSELL/Ilustracija, Ivo Čagalj

Hrvatska pošta

Jutro u Zagrebu počelo je s jakom kišom, ali i pucnjavom. Naime, u ulici Marijane Radev u naselju Prečko naoružani je razbojnik pokušao opljačkati ured Hrvatske pošte prijeteći djelatnicima i zaštitaru vatrenim pružjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo