NET.HR VAM DONOSI NAJVAŽNIJE VIJESTI OVOG JUTRA: / Dok traje rat za SOA-u, reforme su pale u drugi plan; Mamić sazvao presicu

Image
Foto: Pixsell, Patrik Macek

Donosimo vam najvažnije teme o kojima ćete danas slušati i o kojima ćete razgovarati.

9.2.2016.
8:58
Pixsell, Patrik Macek
VOYO logo

Dok traje rat za obajveštajnu agenciju, nju trenutno ne nadzire nitko izvan sustava. "Ovog trenutka SOA-u ne nadzire nitko izvan sustava i to je propust bivše vladajuće garniture i sadašnje većine koja nije izabrala predsjednika odbora”, upozorio je sudski vještak za telekomunikacije Đuro Lubura. Više možete pročitati ovdje.

Mamić sazvao konferenciju za novinare

Image
Foto: PIXSELL, Slavko Midzor

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić, kao ni njegov klub, u ponedjeljak nisu komentirati posljednje Uskokovo proširenje istrage zbog izvlačenja novih 70 milijuna kuna iz Dinama, no Mamić je za utorak najavio konferenciju za novinare. Mamić će se novinarima obratiti danas u 12,30 sati u prostorijama kluba, nakon "uobičajene konferencije za novinare" njegova brata, trenera Zorana Mamića koji je, prema neslužbenim informacijama, također osumnjičen i u posljednjoj istrazi. Više možete pročitati ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PROŠIRENJE ISTRAGE: /

Zdravko Mamić sazvao konferenciju za novinare

Image
PROŠIRENJE ISTRAGE: /

Zdravko Mamić sazvao konferenciju za novinare

Gdje su nestale reforme?

Image
Foto: PIXSELL, Igor Kralj

Ekonomski analitičari se slažu da je pravo vrijeme da se u Hrvatskoj pokrenu reforme. Jednako tako se slažu i da je Vlada dobila posljednju priliku da popravi situaciju. Upozoravaju da se nikako ne smije letjeti na krilima dobrih prognoza BDP-a i misliti da je loše vrijeme iza nas. Više možete pročitati ovdje.

Žestoke borbe iz domova tjeraju tisuće ljudi

Image
Foto: AFP, BULENT KILIC

Turska strahuje da će zbog borba koje se trenutačno vode u okolici sirijskog grada Alepa na njenu granicu stići 600.000 novih izbjeglica, rekao je potpredsjednik vlade Numan Kurtulmus nakon sjednice vlade. "Najgori scenarij koji bi se kratkoročno mogao dogoditi na tom području je dolazak još 600.000 izbjeglica na tursku granicu", rekao je novinarima glasnogovornik turske vlade. Ofenziva protiv pobunjenika u okolici grada Alepa koja je počela prije tjedan dana a vodi je vojska vjerna sirijskom predsjedniku Basharu al-Assadu uz potporu ruskih zračnih snaga, nagnala je desetke tisuća civila na egzodus."Zbog takve situacije (u okolici Alepa), vidimo da je 200.000 ljudi prisiljeno na egzodus, od kojih 65.000 u smjeru Turske a 135.000 unutar Sirije", dodao je Kurtulmus. Više možete pročitati ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bombaš planirao raznijeti avion

Image
Foto: twitter screenshot

Osumnjičeni bombaš koji je aktivirao eksploziv u avionu kratko nakon uzlijetanja u somalijskom Mogadishu, planirao je putovati Turkish Airlinesom, kazao je direktor Daallo Airlinesa Mohamed Yassin. Dosadašnja istraga je pokazala da je bomba vjerojatno bila skrivena u laptopu kojeg je unio jedan od putnika. Više možete pročitati ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo