NET.HR VAM DONOSI NAJVAŽNIJE OVOG JUTRA: / Premijer i predsjednica razgovarat će o smjenama, a Karamarko i Petrov o podjeli funkcija, svijet brine opasni virus

Image

Donosimo vam najvažnije teme o kojima ćete danas slušati i o kojima ćete razgovarati.

2.2.2016.
9:11
VOYO logo

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković danas će se na Pantovčaku susresti s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović. Tema razgovora najvjerojatnije će biti smjena šefa SOA-e Dragana Lozančića, no nagađa se da bi na dnevnom redu moglo biti i imenovanje novog načelnika Glavnog stožera oružanih snaga jer sadašnjem načelniku Dragi Lovriću početkom ožujka istječe mandat. Više možete pročitati ovdje.

Image
SASTANAK NA PANTOVČAKU: /

Orešković i Grabar Kitarović razgovarat će danas o šefu SOA-e?

Image
SASTANAK NA PANTOVČAKU: /

Orešković i Grabar Kitarović razgovarat će danas o šefu SOA-e?

Na redu je podjela 300-njak fotelja

Vijeće za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta danas bi trebalo održati svoj prvi sastanak, na kojem bi trebali razgovarati novim ljudima u ključnim državnim resorima, a kasnije rješavati i pitanja javnih tvrtki. Riječ je, dakle, o zamjenicima i pomoćnicima ministara, te direktorima javnih tvrtki te šefovima agencija i zavoda. Više možete pročitati ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li se smanjivati prava pacijenata?

Image
Foto: Pixsell/Ilustracija, Davor Javorović

Prava pacijenata u predstojećoj zdravstvenoj reformi bit će tema prvog zajedničkog sastanka novog saziva saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku s predstavnicima udruga pacijenata, koji će se održati u utorak u Hrvatskom saboru. "Uoči Svjetskog dana bolesnika, 11. veljače, želimo istaknuti da će prava pacijenata na dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu biti jedan od najvažnijih imperativa u predstojećoj zdravstvenoj reformi. Prava pacijenta bit će u fokusu nove Vlade i ministra zdravlja, dosadašnja prava mogu se samo povećavati, nikako smanjivati", rekla je uoči sastanka predsjednica Odbora Ines Strenja Linić. Novi ministar Dario Nakić zdravlja u više navrata najavio je da će se mijenjati prava pacijenata. Više možete pročitati ovdje.

Goriva značajno poskupjela

Image
Foto: Hrvoje Jelavić / PIXSELL

točenje goriva na benzinskoj crpki

Nakon šest tjedana vrlo povoljnih kretanja cijena goriva, u utorak je došlo do značajnog poskupljenja goriva. Litra eurosupera 95 u utorak je poskupila 14 lipa i sad se prodaje u rasponu od 8,63 do 8,67 kuna. Litra eurodizela poskupila je još i više. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, litru ove vrste goriva vozači plaćaju 22 lipe više. Cijena se kreće između 7,36 i 7,39 kuna po litri, ovisno o kompaniji. Više možete pročitati ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milost za 25 osoba, među njima je i bivši donator HDZ-a

Image
Foto: PIXSELL, Marko Lukunić

Leon Sulić

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pomilovala je 25 osoba, a među njima i Leona Sulića, bivšeg vlasnika tvrtke Croatia Bus. Riječ je o nekadašnjem donatoru HDZ-a i bratu Gordane Turić, saborske zastupnice HDZ-a devedesetih godina. Više možete pročitati ovdje.

Izvanredno stanje zbog virusa Zika

Image
Foto: AFP, ORLANDO SIERRA

Virus Zika predstavlja izvanredno stanje za javno zdravlje i zahtijeva hitan i jedinstven odgovor, objavila je Svjetska zdravstvena organizacija. Stručnjaci su zabrinuti jer se virus širi vrlo brzo i na velikim udaljenostima, te ima strašne posljedice. Više možete pročitati ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo