NOVI SLUČAJ / HNS-ovog KADROVIRANJA NA PRISAVLJU? Net.hr doznaje da je bivši Vrdoljakov suradnik postavljen na moćnu poziciju na HRT-u

Image
Foto: PIXSELL

Tomislav Cerovec se 2016., nakon što je tri godine bio glasnogovornik moćnog Milanovićevog ministra vratio na HRT, a već je krajem prošle taj radijski novinar postao v.d.

13.1.2018.
21:23
PIXSELL
VOYO logo

Nakon što su prisavski šefovi nedavno požurili dati izvanredni otkaz svom dugogodišnjem novinaru MiloraduŠikanjiću potaknuti pritužbom HNS-a, čini se da ta stranka i dalje uspješno kadrovira po javnoj televiziji. Prije desetak je dana kao v.d. glavnog urednika u poslovnoj jedinici program Portali i nelinearne medijske usluge imenovan TomislavCerovec, dok je istodobno s pozicije smijenjen dotadašnji urednik medija IgorDuić. Cerovec će tako pod svojom ingerencijom imati sve online platforme HRT-a, a zanimljivo je, tvrde sugovornici Net.hr-a, kako je tom dobrom foteljom nagrađen glasnogovornik iz vremena Vlade ZoranaMilanovića i Kukuriku koalicije.

Image
HRT IPAK ODUSTAO OD OTKAZA NOVINARU: /

Zbog kritiziranja šefa HNS-a dobit će najblažu disciplinsku mjeru

Image
HRT IPAK ODUSTAO OD OTKAZA NOVINARU: /

Zbog kritiziranja šefa HNS-a dobit će najblažu disciplinsku mjeru

Tomislav Cerovec bio je glasnogovornik Ministarstva gospodarstva za mandata HNS-ova šefa IvanaVrdoljaka. Cerovac, dotadašnji novinar i urednik gospodarske redakcije Hrvatskog radija, u Vrdoljakovo je ministarstvo došao nakon što je ministar smijenio glasnogovornicu AlenkuDučić u brzinskom micanju svih bliskih suradnika bivšeg prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorljivo branio Vrdoljakove ideje

Cerovec se kao Vrdoljakov glasnogovornik posebno trudio kada je gorljivo branio ideju tadašnjeg ministra o eksploataciji nafte u Jadranu. Tada je zabrinute građane, eko aktiviste i znastvenike koji su u apelu tvrdili da je eksploatacija nafte i plina iz Jadrana "kratkoročna dobit i dugoročna ludost", uvjeravao da se nemaju čega bojati. "Već se desetljećima eksploatira i nafta i plin i na moru i na kopnu tako da se to radi bez ikakvih ekoloških incidenata. Nama zaštita okoliša nema alternativu’, govorio je u ime ministarstva tvrdeći da bez istraživanja eksploatacije nema sigurnosti opskrbe niti cijena koje će biti povoljne za građane.

Branio je poteze i potpise ministra i kada je u prosincu 2013. objavljen popis primatelja regionalnih potpora i iznose koje su primili poduzetnici u prerađivačkoj industriji. Nikoga nije iznenadilo da je tada najviše sredstava dobio IvicaTodorić koji je uvjete natječaja premostio apliciranjem putem više svojih tvrtki. Iako je maksimalna potpora iznosila dva milijuna kuna poticaja, Todorićeve su tvrtke dobile preko sedam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Gledajte, svaka od tih firmi je poseban pravni subjekt i nije isti poduzetnik, nikako", odgovarao je novinarima tada Cerovec.

Nagrađen moćnom funkcijom

Bilo je to vrijeme kada je ministar Ivan Vrdoljak na optužbe iz redova HDZ-a da je namještao posao za energetsku učinkovitost, govorio: "Tko o čemu, HDZ o poštenju. Ministarstvo je sve reklo što je trebalo, a kolegi Jandrokoviću bih želio da se samo više koncentrira. (...) U ovoj državi postoje ministri Vlade koji mogu pošteno raditi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cerovec se 2016., nakon što je tri godine bio glasnogovornik moćnog Milanovićevog ministra vratio na HRT, a već je krajem prošle taj radijski novinar postao v.d. urednik svih novih medija na HRT-u. U toj javnoj medijskoj kući nije neobičajeno da njihovi novinari svoja znanja odluče na koju godinu posuditi visokim državnim tijelima ili svoje usluge ponuditi političkim stranakama pa da se nakon Vladinih kabineta mirno vraćaju na Prisavlje. Sporno je u ovom slučaju što je novinar/glasnogovornik bio toliko blizak institucijama vlasti, sada nagrađen moćnom uredničkom funkcijom. Minimum pristojnosti i profesionalne etike zahtijevao bi da se očigledno pokroviteljstvo Ivana Vrdoljaka i HNS-a u naglom napredovanju ovog novinara ne vidi baš tako jako.

Zanimljivo je da Cerovec kao urednik koji će uređivati i aktivnost HRT-a na društvenim mrežama na svom Twitter profilu ima (samo!) šest sljedbenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo