NEPLAĆENA HRT PRISTOJBA: / Hanžeković mu poslao ovrhu zbog duga njegovog oca koji je preminuo 2005. godine

Image
Foto: Pixsell, Robert Anić

Dug zbog kojeg je Slavoncu stigla ovrha napravio je još njegov otac, koji je preminuo prije 10 godina, a dug od 244 kune narastao je na 687.

5.2.2017.
17:02
Pixsell, Robert Anić
VOYO logo

Boris Krajner iz Seone kod Našica neugodno se iznenadio kada je nedavno primio rješenje o ovrsi iz 2006. godine zbog neplaćene RTV pristojbe iz 2005. Dug je njegova oca Đure, koji je preminuo 2005., a zakonski nasljednik imovine je Boris, piše Glas Slavonije. Kaže da ne može vjerovati da je rješenje o ovrsi iz Osijeka putovalo 11 godina od nastanka duga. Rješenje o ovrsi s pečatom javne bilježnice napisano je još u veljači 2006., no Borisu je na kućnu adresu dostavljeno u siječnju 2017. godine!?

Image
SABOR UZEO POSAO ODVJETNICIMA: /

Promijenjen način na koji HRT naplaćuje dug za pretplatu

Image
SABOR UZEO POSAO ODVJETNICIMA: /

Promijenjen način na koji HRT naplaćuje dug za pretplatu

"Ništa nisam sumnjao kada sam dobio plavu kuvertu jer znam da nikome nisam dužan, a niti vodim sudske sporove. Kada sam je otvorio, ostao sam u šoku. Vidio sam da je u pitanju dug za RTV pristojbu iz 2005. godine. Dug nije moj, već očev, koji je umro 2005., ali je prenesen na mene. Nije to bitno, već što sam rješenje o ovrsi dobio nakon 11 godina! To je za rubriku “vjerovali ili ne”" govori nam 46-godišnji Boris, koji je u kuverti, s rješenjem o ovrsi javne bilježnice s danom 6. veljače 2006. dobio i ovršni prijedlog odvjetničkog društva Hanžeković, Radaković & partneri bez datuma te izvadak iz ovjerenih poslovnih knjiga Hrvatske radiotelevizije s danom 23. siječnja 2006.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Ne mogu vjerovati da je 11 godina rješenje putovalo do mene. Pa što se čekalo toliko dugo? Zašto ovršno rješenje nije poslano na vrijeme? Čekalo se 11 godina, a zašto, to mi nije jasno" ogorčen je Boris, koji se obratio odvjetniku, od kojeg je dobio savjet da napravi prigovor ovršnom rješenju, a u kojem bi se pozvao na zastaru.

Čeka odgovor na žalbu

"Prošlo je 11 godina i nastupila je zastara. Napravio sam prigovor i poslao javnoj bilježnici koja mi je poslala rješenje o ovrsi. Čekam odgovor, a dok ne stigne, ništa neću platiti. Tuđi nemar i neodgovornost sigurno neću platiti" kategoričan je Krajner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na spomenuti dug za četveromjesečnu RTV pristojbu od 244 kune HRT je zaračunao zatezne kamate od 28,69 kuna, a tu je i trošak ovrhe koji je obračunalo odvjetničko društvo Hanžeković i partneri, a koje je HRT angažirao. Sastav ovršnog prijedloga stoji 250 kuna, javnobilježnička naknada 80 kuna i poštarina 9,67 kuna. Na te iznose obračunan je i PDV od 74,73 kune, što je ukupni trošak ovrhe zaokružilo na 414,40 kuna. Zajedno s dugom Boris Krajner trebao bi platiti 687,09 kuna.

U javnobilježničkom uredu u Osijeku nisu znali (htjeli) reći što se tolike godine događalo s rješenjem o ovrsi, nego su sva pitanja preusmjerili prema Hrvatskoj javnobilježničkoj komori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo