NEOBIČNA PORUKA: / "Časne dolaze, nečasne odlaze"

Image
Foto: Pixsel, Robert Anić

"Dobro došla časna, zbogom nečasna!

25.1.2016.
11:52
Pixsel, Robert Anić
VOYO logo

Primopredaja vlasti u ministarstvima koja je započela u subotu nastavlja se danas.

SDP-ovu ministricu socijalne skrbi Milanku Opačić zamijenit će HDZ-ova kandidatkinja bivša časna sestra Bernardica Juretić, osnivačica i ravnateljica ustanove Zajednica Susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon primopredaje Milanka Opačić izbjegla je novinare i izašla na sporedni ulaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primopredaja je protekla dobro, ministrica Opačić mi je predala Izvješće o radu ministarstva od 2011. do 2016., porazgovarale smo i pitala sam je ima li stvari koje su započete i koje treba nastaviti, rekla je ministrica Juretić novinarima koje je pozvala u svoj kabinet. U njezinoj pratnji bio je dugogodišnji djelatnik ministarstva Josip Sarić.

Gladna djeca i potrebe invalida

Juretić je ocijenila jda joj neće trebati vremena da se uhodava jer se i dosada bavila socijalnom skrbi, a uz to, tu su i djelatnici ministarstva koji poznaju problematiku i kuću. "Računam na sve ljude u kući i na terenu, jer ministarstvo nije samo ministar, nego svi djelatnici na čiju suradnju računam", poručila je i dodala da nastavlja uhodani mehanizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žalosno je bilo gledati da su neka djeca glada, da škole nemaju novca da im osiguraju obrok. Sustav tu treba uskočiti. Velike su potrebe i osoba s invaliditetom i drugih u kategoriji socijalne skrbi, no, ponovila je kako se nada se da će se razvojem gospodarstva i te potrebe smanjivati.

PRIMOPREDAJA: Ministrica uprave otkrila čime je osvojila premijera

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrada obiteljske politike

Vezano za lošu demografsku sliku Hrvatske Juretić je najavila da će se razgovarati o izradi obiteljske politike da se utvrdi što i kako to usmjeriti te izrazila nadu da će se već u prvoj godini ostvariti mjere iz programa Domoljubne koalicije, a to su tisuću eura za novorođenčad i delimitiranje porodiljskih naknada za prvih šest mjeseci porodiljnog dopusta.

Što se proračuna tiče, prvo ćemo napraviti analizu prošlogodišnjeg i nakon toga krenuti u izradu novog za ovu godinu. Nadam se da neće biti lošiji nego je bio, navela je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinari su je pitali i kakva je poruka poslana blagoslivljanjem ureda Ministarstva branitelja koji je u istoj zgradi, na što je pozvana i sudjelovala.

Ako smo država u kojoj se 90 posto građana izjašnjava katolicima i ako su branitelji imali potrebu za takvom duhovnom pomoći zašto ne, i to može biti samo pozitivna poruka, naglasila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primopredaje u Ministarstvu pomorstva, kulture, zdravstva...

Ministarstvo socijalne politike i mladih nalazi se u istoj zgradi gdje je i Ministarstvo branitelja, a gdje je jutros sisački biskup Košić, po želji novog ministra , blagoslovio prostorije tog ministarstva.

Image
PREUZETO MINISTARSTVO BRANITELJA: /

Crnoja se izljubio sa šatorašima, Matić poručio "Zbogom, izmanipulirani ste"

Image
PREUZETO MINISTARSTVO BRANITELJA: /

Crnoja se izljubio sa šatorašima, Matić poručio "Zbogom, izmanipulirani ste"

Primopredaja dužnosti obavljena je i u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture. Bivši ministar Siniša Hajdaš Dončić predao je dužnost novom ministru Olegu Butkoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primopredaja je održana i u Ministarstvu kulture između Berislava Šipuša i Zlatka Hasanbegovića.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstva su preuzeli i mnistar zdravlja Dario Nakić, ministar vanjskih poslova Miro Kovač te ministar poljoprivrede Tomislav Panenić.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo