Oko 200 bračnih parova / Neobična fešta u Zadru: Organizirao zabavu za sve mladence kojima je svirao proteklih desetljeća

Uz pjesmu su Vera i Radenko otplesali svoj prvi bračni ples na otoku Ugljanu 1974. godine

12.10.2019.
21:26
VOYO logo

Iz Zadra nam stiže priča o neobičnoj fešti: u jednoj svadbenoj dvorani okupilo se 200-ak bračnih parova koje veže samo to da im je svima na vjenčanju svirao Miroslav Milić.

Vođa grupe Orion, kroz koju su prošla i neka dobro poznata estradna imena, ovako je odlučio proslaviti 45 godina postojanja grupe i podsjetiti što je to klasični dalmatinski pirski repertoar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz pjesmu su Vera i Radenko otplesali svoj prvi bračni ples na otoku Ugljanu 1974. godine. Bili su prvi mladenci kojima je grupa Orion svirala na svadbi. Planiraju ih angažirati opet. 

"Za 50 godina braka sigurno. Oni će isto svirati. To je zlatni pir, pa ćemo njih zvati za 50 godina", govore i danas zaljubljeni Vera i Radenko. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi čovjek grupe okupio je oko 200-ak parova kojima je svirao na svadbi iako odsviranih svadbi ima i peterostruko više

"Svirao sam sve skupa točno u broj 1064 pira..Mi smo uvijek svirali dalmatinsku pjesmu, domaću zabavnu, evergreen i stari klasični rock.", rekao je za RTL Danas Miroslav Milić iz grupe Orion. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gost večeri ove godine slavi pola stoljeća pjevačke karijere.

"Možda sam desetak puta pjevao na svadbama, ali sa velikim zadovoljstvom. Znate, tamo su ljudi veseli, nisu zahtjevni, dolaze odmah s predispozicijama da se dobro zabave", kaže nam pjevač Đani Maršan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I poznati klapski bariton uz pjevanje u klapi,u početcima brusio je zanat i na svadbama i nastupao s Mirom. 

Sjećam se tih svadbi. To su bili moji početci, ali tu sam se naučio", dodao je Tomislav Bralić iz klape Intarde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali, Miro i Orion nisu nastupali samo na svadbama i na dalmatinskim terasama. A rado su viđeni gosti bili i u susjednim zemljama.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo