NEOBIČAN SLUČAJ U MEĐIMURJU / Žena svakodnevno zvala policiju: 'Netko šeće dvorištem i kuca na vrata'

Image
Foto: Shutterstock/Ilustracija

U nekoliko slučajeva, građani su zvali zbog životinja koje su lutale gradom, uključujući konje koji su pobjegli iz svojih objekata. Policija je intervenirala, pronašla vlasnike i pomogla staviti životinje pod nadzor. Bilo je i nekoliko zanimljivih situacija poput nojeva bez nadzora ili koze koju su šetali ulicom na špagi

26.3.2024.
14:05
Shutterstock/Ilustracija
VOYO logo

U posljednjih pet godina, Policijska uprava međimurska bilježi prosječno 800 dojava mjesečno, odnosno njih 30 dnevno. Radovan Gačal, glasnogovornik Policijske uprave međimurske za emeđimurje rekao je da i većina njih ne zahtijeva izlazak policije na teren. Naime, građani se često policiji obrate jer traže informacije, savjete ili upućivanje na druge institucije.

Među neobičnim slučajevima ističe se priča o starijoj gospođi koja je svakodnevno prijavljivala da netko šeće njezinim dvorištem i kuca na vrata. Nakon pažljivih provjera, utvrđeno je da se baka željela jednostavno družiti s nekim, a najdraže joj je bilo razgovarati s policijskim službenicima, s obzirom na to da živi sama, a obitelj joj je razasuta po inozemstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nekoliko slučajeva, građani su zvali zbog životinja koje su lutale gradom, uključujući konje koji su pobjegli iz svojih objekata. Policija je intervenirala, pronašla vlasnike i pomogla staviti životinje pod nadzor. Bilo je i nekoliko zanimljivih situacija poput nojeva bez nadzora ili koze koju su šetali ulicom na špagi.

Image
POPIS UČENIKA ZA ODSTREL /

Ravnatelj pozvao policiju zbog roditelja. Oni kažu: 'Bilo je zataškavanja'

Image
POPIS UČENIKA ZA ODSTREL /

Ravnatelj pozvao policiju zbog roditelja. Oni kažu: 'Bilo je zataškavanja'

Među dojavama su se našli i neobični problemi, poput građana koji su tvrdili da susjed ometa signal televizije ili da imaju tjelesne bolove tijekom određenih televizijskih emisija. Postoje i slučajevi u kojima građani tvrde da su izravno ugroženi od strane režisera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gačal ističe kako se sve dojave zaprimaju s punom pažnjom i ozbiljnošću te se ovisno o žurnosti situacije na mjesto događaja upućuju policijski službenici. U nekim situacijama Međimurci ne žele prijaviti neke događaje jer smatraju kako se po tom pitanju ništa neće poduzeti, odnosno neće se otkriti i kazniti počinitelj.

Iz policije poručuju kako je vrlo bitno da svi događaji odmah, bez odgađanja, prijave policiji. Jedino tako je moguće spriječiti, prevenirati neželjene i štetne događaje te počinitelje prijaviti za svoja nedjela kako bi snosili posljedice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Zabrinuti roditelji zagrebačke škole prijavili su policiji da učenik ima popis za odstrel

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo