NEOBIČAN OGLAS HZZO-a ŠOKIRAO JAVNOST I ZAPOSLENIKE: / Objavili da kupuju stan pa ponudili 'zanimljivo' pojašnjenje

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

HZZO je prvo objavio da kupuje stan opisujući do u detalje ono što prostor treba imati da bi potom poručili kako samo ispituju tržište!

26.7.2018.
11:26
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Nemalo su ostali iznenađeni i javnost i zaposlenici Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje kada je taj Zavod objavio oglas u novinama da "prikuplja ponude za kupnju stambenog prostora u Zagrebu za kadrovske potrebe", odnosno kupuje stan za koji ponude zaprima do 10. kolovoza.

U oglasu se također navodi da je riječ o stambenom prostoru koji mora biti udaljen od sjedišta HZZO-a u Margaretskoj najviše deset kilometara, imati između 60 i 70 metara četvornih, garažu ili garažno mjesto, biti unutar tramvajske zone i odmah useljiv. Iz Zavoda su ujedno prednost dali prostorima na prvom ili drugom katu u novogradnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah se postavilo pitanje što će državi koja je puna stanova još jedan i zašto je oglas izašao usred ljeta, no zle jezike iz Zavoda su pohrlili ušutkati. Tako su za Jutarnji list ustvrdili da ne kupuju stan već da samo ispituju cijene na tržištu, jer žele rasprodati svoje nekretnine.

Cijene nekretnina mogli su saznati kod agencija

“Radi se o javnom pozivu za prikupljanje neobvezujućih ponuda za kupnju stana u Zagrebu, što znači da HZZO ne mora prihvatiti niti jednu ponudu za prodaju koja stigne na njegovu adresu za vrijeme trajanja javnog poziva. HZZO ima u vlasništvu tri stana na području Zagreba koja želi prodati, od toga dva u najmu, dok je jedan stan neuseljen, a koji svojim stanjem i veličinom ne odgovaraju potrebama HZZO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javnim pozivom dobit ćemo pregled trenutačnih cijena stanova na tržištu. Stanove u vlasništvu HZZO-a ne koriste dužnosnici, već naši zaposlenici”, stoji u službenom odgovoru iz Službe za odnose s javnošću.

No, zašto se nisu raspitali kod agencija već su raspisali lažni poziv? Jedan izvor iz Zavoda tvrdi kako im se ovo opcija činila boljom taktikom jer se "cijene stambenih nekretnina mijenjaju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo