NEOBIČAN DOGAĐAJ: / Osijek bruji o zagonetnom ljubavnom pismu ostavljenom kod kapelice

Image
Foto: PIXSELL, Davor Javorović

Osječani od srijede ujutro pričaju o ljubavnom pismu koje je jedna njihova sugrađanka pronašla zataknuto za ogradu Kapelice Kamenitom križu.

28.1.2016.
11:25
PIXSELL, Davor Javorović
VOYO logo

Ljubavno pismo, zataknuto u srijedu ujutro na ogradu kapelice Kamenitom križu, pobudilo je veliku pažnju Osječana pa o njemu sada priča cijeli grad, piše Glas Slavonije. Pronašla ga je je jedna građanka i odnijela u kafić gdje je otvoreno i pročitano.

U njemu se krila ljubavna priča ispisana na četiri stranice koju potpisuje K.V. Priča stara 40 godina neobično napisana i naslovljena "Dragi štioče (dragi moj prijatelju)" čitatelja vraća u davna vremena, kad je dječak zamijetio uplakanu djevojčicu, a nakon toga su često pričali priče iz svoga djetinjstva, promatrali plesače iz Radnjaka, uživali u zajedničkim trenutcima sve do nesretnoga rata...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao si da se nemam što brinuti i da ćeš se vratiti..."

"Rekao si mi da se nemam što brinuti, da ćeš se vratiti i prije nego što primijetim da te nema... borila sam se protiv misli kako je to kraj. Nažalost, on to zaista i jest bio... Ostavit ću poruku tebi i svima onima koji će je možda pročitati. Neka znaju da je ljubav jedna i da čvrsto zagrle onog bliskog sebi jer nikada ne znaš kada će tome doći kraj..." piše, između ostalog, u zagonetnim pismu, prenosi Glas Slavonije.

Inače, kapelica Kamentiog križa, kod koje je pismo ostavljeno, u narodu se zove Kapelica nesretnih ljubavi. Podigao ju je jedan trgovac u spomen na legendu o osječkom Romeu i Juliji, zapravo na smrt mladića kojega su panduri uhvatili u kasnim noćnim satima i optužili za ubojstvo u blizini. Mladić je nijekao zločin, ali je odbio reći gdje je bio kako bi zaštitio čast djevojke s kojom je proveo noć. Ona je međutim prekasno sve priznala da bi spriječila vješanje svoga ljubljenoga mladića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PISMO U BOCI /

Dječak slučajno pronašao dirljivo ljubavno pismo staro 45 godina upućeno svom djedu

Image
PISMO U BOCI /

Dječak slučajno pronašao dirljivo ljubavno pismo staro 45 godina upućeno svom djedu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo