Nema šanse da se Vukovar piše na ćirilici

Vukovarska podružnica HSP-a dr. Ante Starčevića oštro se usprotivila zahtjevima SDSS-a u gradskoj vlasti Vukovara da im se pozivi i materijali za sjednice dostavljaju na srpskom jeziku i ćirilici

20.1.2010.
12:43
VOYO logo

Takav zahtjev je potekao od Kluba vijećnika SDSS-a i dogradonačelnika Vukovara iz redova te stranke Dejana Drakulića.

"Time su se ostvarile naše crne slutnje da bi to bio samo vrh ledenog brijega daljnjih sličnih zahtjeva", navode iz vukovarske podružnice HSP-a A. Starčevića, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrde i da bi predstavnici Srba, što je po njima Drakulić već javno najavio, tražili i da se dvojezično u Vukovaru pišu nazivi ulica, izdaju javne isprave i tiskaju službeni obrasci, a i ime samog grada Vukovara bilo bi pisano i na ćirilici.

"Smatramo da ratne rane u Vukovaru još nisu zacijelile, nekoliko stotina ljudi još uvijek se vodi nestalima, majke još oplakuju sinove. Takvim zahtjevima SDSS-a i izjavama njihovih čelnika u potpunosti se obezvrjeđuju žrtve poginulih hrvatskih vitezova u obrani Vukovara 1991. i cijele Hrvatske. I, nažalost, SDSS time sigurno ne pridonosi poboljšanju suživota Hrvata i Srba u Vukovaru, već njegovu pogoršanju", navodi se u dopisu HSP-a dr. A. Starčevića koje su potpisali predsjednik vukovarske podružnice Marijan Pavliček, dopredsjednik Gradskog vijeća Vukovara Tomislav Džanak i glavni tajnik stranke Pero Ćorić, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo