mlada stranka dokazala / Nema razlike u brzini konja i tramvaja!

Image
Foto: Za grad

Stranka ZA GRAD jutros je ponovno oživjela Konjku - javni zagrebački prijevoz koji su nekada pokretali konji u sklopu projekta “ZET za PET.” Tako su se građani kao davne 1891. mogli voziti na konjski pogon - i to za samo pet kuna.

9.5.2013.
15:51
Za grad
VOYO logo

Mlada stranka ZA GRAD danas je na slikovit način pokazala svojim sugrađanima koliko je njihov gradski prijevoz ustvari spor i to tako što im je ponudila upola jeftiniji prijevoz konjskom zapregom.

Prosječna brzina kojom su se vozili bila je je 7,5 km/h, a od stanice na današnjem Kvaternikovom trgu do stanice na današnjem Zapadnom kolodvoru trebalo im je 30 minuta. Zapravo, gotovo jednako onoliko koliko modernim tramvajem treba i danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Brzina konjskog tramvaja nekad je bila samo 7,5 km/h, što je na žalost jednako prosječnoj brzini današnjih tramvaja na dijelovima te rute. Ovom akcijom pokazali smo da je tužno što se prometna politika nije uspjela ubrzati, štoviše promet je učinila bitno sporijim i skupljim." rekao je supredsjednik stranke Marko Gregović.

"Fizičkim odvajanjem “žutih traka” od ostatka kolnika moguće je udvostručiti brzinu javnog prijevoza u gradu i učiniti ga atraktivnijim građanima - a to ne traži velike izdatke " dodali su iz stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo