zalaganje za pravni suverenitet / 'Nema prodaje' predstavili dio programa: žele izmijeniti Ovršni zakon i deblokadu 330.000 građana

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Koalicija "Nema prodaje" kao jedan od temeljnih ciljeva djelovanja vidi rješavanje problema ovrha i deložacija građana iz jedinog doma

19.8.2016.
13:58
Zarko Basic/PIXSELL
VOYO logo

Koalicija "Nema prodaje" u petak je ispred poslovnice Financijske agencije (Fina) predstavila dio svog programa koji se odnosi na izmjene Ovršnog zakona i deblokadu 330.000 hrvatskih građana, naglasivši da se oni kao Koalicija zalažu za pravni i financijski suverenitet Republike Hrvatske te poništenje pretvorbe i privatizacije.

Image
predizborni aduti /

U Hrvatskoj je 330 000 građana s blokiranim računima: političari se bore za glas i obećaju im lakši život

Image
predizborni aduti /

U Hrvatskoj je 330 000 građana s blokiranim računima: političari se bore za glas i obećaju im lakši život

Koalicija "Nema prodaje" kao jedan od temeljnih ciljeva djelovanja vidi rješavanje problema ovrha i deložacija građana iz jedinog doma. Drže da je sinonim za ovrhe i blokade postala Fina koja je, smatraju "hladni izvršitelj bankarske egzekucije hrvatskog naroda".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"'Nema prodaje' samo ime govori - nema prodaje, dosta je toga, 25 godina na vlasti su HDZ i SDP koji su uništili ovu državu", istaknuo je predsjednik Pokreta Zajedno Karino Hromin Sturm.

Uvjeren je kako nema šanse da te stranke promjene ekonomsku sliku Hrvatske budući da njihovi čelnici govore o minimalnom poreznom rasterećenju građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni samo rasprodaju i zadužuju hrvatski narod i to protuustavno jer ne mogu Vlada ni HNB zaduživati ovu državu jer nemaju mandat", upozorio je predsjednik Pokreta Zajedno.

Predstavnik Slobodne Hrvatske Dražen Dizdar rekao je, pak, kako je po podacima Fine danas u Hrvatskoj blokirano 330.000 građana, čiji dug iznosi nešto više od 39 milijardi kuna, što, prema njegovim riječima znači da je gotovo milijun ljudi "direktno egzistencijalno ugroženo". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije velike političke stranke su, umjesto da sa svojim partnerima pomognu tim ljudima, donijele Ovršni zakon koji za 200 kuna izbacuje ljude na ulicu, kazao je Dizdar, dodavši da će se oni zalagati za izmjenu tog "nakaradnog" zakona.

Glavni tajnik Slobodne Hrvatske Dušan Cvetanović kaže da je Ovršni zakon u potpunosti postavljen tako da zadovoljava financijske interese javnih bilježnika, odvjetnika i vjerovnika, a na štetu dužnika koji ne mogu podmiriti ni troškove ovrhe, a kamoli osnovna dugovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cvetanović zaključuje da jedini dom do određene kvadrature i vrijednosti mora biti izuzet iz postupka ovrhe kako ovršenici ne bi završili na ulici.

Zalagat će se da se ovršne postupke vratiti na sudove, dok Fina prema njihovom stajalištu treba voditi tekuće račune građana bez naknade budući da strane banke samo na naknadama za vođenje tekućih računa građana izvlače milijarde kuna iz zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici Koalicije, koju čine Nezavisna lista Stipe Petrine, Pokret Zajedno, Slobodna Hrvatska i ORaH, ispred poslovnice Fine izveli su igrokaz kojim su htjeli dočarati građanima što je to po njima Financijska agencija. Pritom su istaknuli kutije s natpisima "FINA - dajmo da imaju", "Čuvajmo radna mjesta, FINA je naša", "Građani organizirano financiraju FINA-u".

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo