Nema odgode dvojezičnosti u Vukovaru

4.2.2013.
21:33
VOYO logo

''Ono što je u nadležnosti države, dakle ono što se ne može izuzeti iz primjene zakona će biti postavljeno u razumnom roku'', poručio je za Hrvatski radio ministar uprave Arsen Bauk.

No, istodobno se spremaju izmjene gradskog statuta, i to već na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća. Nije jasno tiču li se i uvođenja dvojezičnosti. Prema riječima predsjednika Zajedničkog vijeća općina Dragana Crnogorca - na dnevnom redu je inicijativa za promjenom Statuta. Izmjene su zbog drugih prioriteta, kazao je gradonačelnik Željko Sabo - radi se o drugim zakonskim regulativama koje su se promijenile za lokalne izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za poštovanje zakona je i predsjednik Ivo Josipović koji je pojasnio svoju jučerašnju izjavu u vezi Ustavnog zakona o pravim nacionalnih manjina kazavši da je njegova poruka bila 'poruka dvoličnim političarima' te istaknuo da su 'stalne priče' o razlozima odgode primjene tog zakona 'politikanstvo kakvom treba stati na kraj'.

''Moja je poruka bila, nemojmo držati Ustavni zakon samo za 'šminku i pokazivanje'. Oni političari koji smatraju da ga ne treba primjenjivati pod izgovorom 'nije vrijeme', neka skupe hrabrost i predlože promjenu Ustavnog zakona'', poručio je Predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, nema odgode dvojezičnosti u Vukovaru. Najprije će se izmijeniti natpisi na državnim institucijama, a ostalo će očito ići postupno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo