popularni suvenir / Nema nam premca: Kako Hrvatska uspješno u teglicama prodaje karlovačku maglu?

Posjetili smo ženu koja je oduvijek htjela biti prodavačica magle i koja poručuje da sada njezina magla, kao simbol Karlovca, u staklenci putuje svijetom

12.2.2019.
20:16
VOYO logo

Karlovac, grad koji na godinu ima 80-ak maglovitih dana i to tijekom zime. No, magla, čini se, polako nestaje jer je dio je završio i u staklenkama. Karlovačka magla popularni je suvenir grada na četiri rijeke. Staklenke teške 450 grama prodaju se po cijeni od 20 kuna. Rok uporabe karlovačke magle je neograničen.

Image

FOTO Karlovačka magla postala hit! Prodaju je u teglama od 450 grama i to za 20 kuna!

Image

FOTO Karlovačka magla postala hit! Prodaju je u teglama od 450 grama i to za 20 kuna!

"Sto posto je prirodna, rukom ubrana, magla sa sve četiri rijeka, drugačija je kupska, koranska, sugar free, gluten free i sve ostalo free. Cijeli život sam htjela prodavati maglu jer je disciplina koja je jako profitabilna", kazala je za RTL Marina Rožman, prodavačica magle. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potaknuta umreženim žargonom, ali i prirodom u gradu - Marina je neobičan suvenir stavila na na police suvenirnice u kojoj radi već 14 godina. "Vrlo aktualna disciplina u našem političkom sustavu i nekakvih 'otjeraj- dotjeraj' poslovima i po trgovačkoj branši", tvrdi Rožman. 

Kreativno brendiranje Karlovca

S disciplinom su Karlovčani itekako upoznati, ali zato nisu, u toj mjeri, s novim suvenirom. Karlovac je lani zabilježio 66 i pol tisuća noćenja, što je porast 28,5 posto, a s kreativnim brendiranjem očekuju se i veće brojke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je nešto što mi imamo, što nas karakterizira, to je naše bogatstvo. Imamo rijeke, imamo maglu, zašto ne. Idemo probati", kazala je Marina Burić, direktorica Turističke zajednice Grada Karlovca.

A njihova magla već godinu dana putuje svijetom. "U Irskoj najaktualnije, u Njemačkoj, u Australiji je otišla magla", tvrdi Rožman. I na kraju savjet kupcima - ni pod koju cijenu ne otvarajte staklenku, tako barem uvjerava prodavačica magle!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo