NEMA KRAJA HRVATSKIM APSURDIMA / Pa cak se i na ovo ismijavaju oni kojima je najpotrebniji

Tunel u Omisu koji se zajedno s cestom, godinama gradi trebao bi rasteretiti gradske prometnice. Omisani ga u zezanciji zovu 'iz niceg u nista'.

11.3.2015.
20:46
VOYO logo

Tunel Omis je dugacak gotovo kilometar i pol i trebao bi biti zavrsen za oko mjesec dana. No, postavlja se pitanje na sto se ovaj tunel spaja buduci da je s druge strane kamena klisura, ali i kanjon rijeke Cetine. I nema nista sto bi ih spojilo.

"U ovom trenutku kao sto sam rekla Hrvatske ceste aktivno rade na izradi studije. Isto tako prikuplja se sva potrebna dokumentacija kako bi aplikacija mogla biti poslana prema EU fondovima", odgovorila je glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamara Pajic za Dnevnik Nove TV na pitanje sto se mostom preko Cetine i drugim dijelom obilaznice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ceka se i izmjena prostornih planova Dugog rata i Podstrane. Dok se ne izgradi drugi dio obilaznice, ovaj vec gotovo zavrseni zjapit ce prazan.

Mozemo jedino uzgajati gljive

"Ovo se ne moze nikako iskoristiti, mozemo jedino uzgajat gljive. Postoji drugo rjesenje, mi smo ga dali kao prijedlog Ministarstvu pomorstva, prometa i veza, medutim u njihovim dogovorima s Hrvatskim cestama oni su to odbili zato sto bi to ugrozilo njihovo", rekao je omiski gradonacelnik Ivan Kovacic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulozeno oko 300 milijuna kuna

Kad ce poceti radovi na nastavku obilaznice u Hrvatskim cestama ne znaju. A dok se ceka obilaznica, tunel je vec dobio naziv 'Iz nigdje u nista', odgovara Omisanka Ksenija na pitanje kako ga zovu. U dio omiske obilaznice, zajedno s tunelom, utroseno je oko 300 milijuna kuna.

"Tunel koji ne vodi nigdje rekli bi mi, mozda uskoro postane turisticka atrakcija", kaze Ljubica iz Omisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo