PARTNERSTVO UNUTAR PARTNERSTVA / Nema komunikacije Pupovca i premijera: Što kuju koalicijski partneri dok Plenković pruža ruke?

Nakon što je Pupovac odlazak već spominjao i najavio razgovore s premijerom, komunikacije nema

14.3.2019.
7:30
VOYO logo

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac pojavio se na zajedničkom sastanku predsjednika koalicijskih klubova zastupnika u Saboru, ali i dalje ne odgovara na pitanje napušta li SDSS vladajuću koaliciju. Premijer Andrej Plenković poručuje da čeka njegov poziv. Istovremeno, HNS se poziva na povijesno partnerstvo s manjinskim zastupnicima i najavljuje nastavak suradnje.

Nakon što je Pupovac odlazak već spominjao i najavio razgovore s premijerom, komunikacije nema. No unatoč tome što se jučer, bez objašnjenja, nije pojavio na koalicijskom sastanku premijer mu to ne zamjera: “Pa nisam ja niti ruku pustio, što se tiče pružanja ruke. Ja hoću pružiti ruku svim manjinama, ja hoću da Srbi koji žive u Hrvatskoj, u područjima koja su bila razrušena ratom dobiju i struju i vodu, da žive na civilizacijskom dosegu 2019., dakle to je nešto što mi radimo u partnerstvu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, čini se da HNS gradi partnerstvo unutar partnerstva. Konstantno se nalaze s manjinskim zastupnicima, jučer se Pupovac našao s njima umjesto s ostatkom koalicije, a ne odbacuju ni mogućnost da netko od manjinaca bude na HNS-ovoj listi za EU izbore:

"Povijesno dosta dugi niz godina surađujemo, suradnja je koliko se sjećam krenula negdje 2001. godine i nije se prekidala", prisjetio se predsjednik HNS-ova kluba saborskih zastupnika Milorad Batinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako matematički HNS s manjincima može srušiti većinu bivšem HNS-ovcu, koji također čini većinu to je smiješno.Tumači da se HNS okrenuo Pupovcu i manjincima kako bi zajedno izašli na EU izbore jer su shvatili da će doživjeti fijasko. Uz to, manjincima je, kaže uvijek bolje uz vlast.

“Treba razumjeti poziciju u kojoj se nalazi Pupovac. Mora biti jako, jako teško, jako, jako, gadno. Trebaju se prijeći sve granice pa da oni izađu", kaže predsjednik Reformista Radomir Čačić koji smatra da to trenutno nije realno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok Plenković ponavlja da želi da sve manjine, pa i SDSS budu uz Vladu jer smatra da je to važno, HDZ-ov politički tajnik Lovro Kuščević ponavlja: ''Kao što sam rekao  - onog koga nema, bez njega se može''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo