NEKI SU IZNAJMLJIVAČI SPECIJALNO POHLEPNI: / Noćenje u apartmanu sa starim namještajem - 5200 kuna?! Postoji i objašnjenje

Image
Foto: Ilustracija: PIXSELL/airbnb/Booking.com

Prosječna cijena noćenja u apartmanima u Splitu u ovome je tjednu vrlo visokih 174 eura za noć čime je tamošnji privatni smještaj cijenama praktički dosegao onaj hotelski

13.8.2018.
11:12
Ilustracija: PIXSELL/airbnb/Booking.com
VOYO logo

Na polovici smo kolovoza i uskoro će početi svođenje prvih računa ovogodišnje turističke sezone koja, po svemu sudeći, neće biti na rekordnoj razini one prošlogdišnje. Slobodnih mjesta u hotelima i apartmanima ima malo, a uzevši za primjer tri popularne destinacije - Rovinj, Split i Dubrovnik - Jutarnji list piše da je na specijaliziranim internetskim stranicama za ponudu smještaja u razdoblju od 10. do 17. kolovoza bilo vrlo malo slobodnih kapaciteta koji su, k tomu, izuzetno skupi.

Image
NOVA PRAVILA ZA IZNAJMLJIVAČE: /

Hitna izmjena zakona zbog apartmana stupa na snagu već u srpnju, odzvonilo muljanju s porezom?

Image
NOVA PRAVILA ZA IZNAJMLJIVAČE: /

Hitna izmjena zakona zbog apartmana stupa na snagu već u srpnju, odzvonilo muljanju s porezom?

Zastarjeli namještaj, podovi, kupaonica...

Primjerice, na stranici Booking.com čak je 98 posto smještaja u Dubrovniku bilo zauzeto, u Splitu 96 posto, dok je u Rovinju ostao tek jedan posto slobodnih kapaciteta od ukupne ponude. U Rovinju je, k tomu, prosječna cijena noćenja u tamošnjim hotelima gdje je preostalo slobodnih mjesta, odskakala cijenom - 317 eura po sobi za noć u odnosu na 271 euro u Dubrovniku te 196 eura u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

No, Jutarnji list piše kako je u svojoj potrazi za slobodnim smještajem u ovome tjednu naišao na neke nevjerojatno visoke cijene privatnog smještaja u Splitu. Primjerice, noćenje u jednom apartmanu u stambenoj zgradi u četvrti Poljud košta 703 eura, odnosno 4921 euro za sedam dana. Cijena se doima vrlo visokom s obzirom na zastarjeli namještaj, podove i kupaonicu.

Image

izvor: Booking.com

OVO JE TIPIČAN TURIST U HRVATSKOJ: Otkriveno od kuda dolazi, koja mu je omiljena destinacija za odmor…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosječna cijena noćenja u Splitu - 174 eura

Oko dva kilometra od Splita nudi se i luksuzni apartman po cijeni od 10.670 eura za tjedan dana, a u jednoj stambenoj zgradi u samome gradu apartman po cijeni od 965 eura za noć, odnosno 6.759 eura za sedam dana.

Image

Izbaci li se iz računice najskuplji apartman po cijeni od 35 tisuća eura za sedam dana, Jutarnji list piše da je prosječna cijena noćenja u apartmanima u ovome tjednu i dalje nevjerojatno visoka - 174 eura za noć - čime je tamošnji privatni smještaj cijenama praktički dosegao onaj hotelski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

GDJE SU NESTALI ČEŠKI TURISTI? Nekoć su bili najbrojniji na Makarskoj rivijeri, a zadnjih godina sve ih je manje

Dižu cijene jer žele reklamu i kada su popunjeni

U Dubrovniku se, po istom izračunu, u preostalim apartmanima sredinom kolovoza može noćiti za prosječnih 208 eura, dok se na vrlo malom uzorku u Rovinju ta ponuda kreće oko 199 eura za noć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Što se tiče astronomskih cijena noćenja u nekim apartmanima u Splitu u ovom razdoblju, jedna je čitateljica napomenula da iznajmljivači namjerno podižu cijene na stranicama poput Booking.com do neprihvatljivih jer su u tom razdoblju popunjeni, ali i dalje žele imati reklamu pa na taj način odbijaju ljude od rezervacija.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo