'GRAĐANI MORAJU PRIPAZITI NA TO' / Neki bez dočeka za Novu, a drugi ipak imaju organizirano: Pogledajte kakva je situacija u hrvatskim gradovima

Image
Foto: Pixsell/Davor Puklavec

Zamjenica ravnatelja HZJZ-a Pavić Šimetin rekla je da je najvažnije da se kod organizacije događanja, bilo na otvorenom, bilo na zatvorenom, primjenjuju mjere kako bi se smanjilo širenje virusa

31.12.2021.
15:46
Pixsell/Davor Puklavec
VOYO logo

Gradovi diljem Hrvatske na različit način dočekuju 2022. godinu, dok je Rijeka odlučila da neće biti tradicionalnog velikog dočeka.

"Naravno, to ne znači da ugostitelji u svojim prostorima neće organizirati svečane dočeke, odnosno proslave i zabave, i vjerujemo da će i bez ovog velikog i masovnog dočeka na Korzu biti dobre zabave", rekla je pomoćnica pročelnice Ureda Grada Rijeke Doris Šajn za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sasvim sigurno će dio građana otići, primjerice, u Opatiju ili neke druge gradove koji su se odlučili imati doček. Možemo se samo nadati, iako ne znamo kakav je njihov epidemiološki okvir, da će se taj okvir poštovati i nastojati epidemiološka situacija držati pod kontrolom", rekla je Šajn.

Image
KAKO ĆEMO SLAVITI /

Klubovi rade, organiziraju se dočeci, ali stvari će biti potpuno drugačije: Stručnjakinja objašnjava kako bi to trebalo izgledati

Image
KAKO ĆEMO SLAVITI /

Klubovi rade, organiziraju se dočeci, ali stvari će biti potpuno drugačije: Stručnjakinja objašnjava kako bi to trebalo izgledati

Doček na središnjem trgu u Osijeku

U Osijeku je organizirani doček na središnjem trgu uz kontrolirane uvjete. No, njemu će moći nazočiti samo oni koji posjeduju covid potvrdu. Trg će biti zatvoren, a 30 redara će provjeravati potvrde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekivani broj posjetitelja je oko 1500", rekao je zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin, dodavši da taj broj ovisno o okolnostima može biti veći ili manji.

Zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin rekla je da je najvažnije da se kod organizacije događanja, bilo na otvorenom, bilo na zatvorenom, primjenjuju mjere kako bi se smanjilo širenje virusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova situacija s Osijekom, svakako je prednost okupljati se na otvorenom u odnosu na zatvoreni prostor, ali opet, moraju građani biti svjesni da se na otvorenom može zaraziti, pogotovo ako će se grliti, ljubiti… Na to moraju pripaziti", rekla je Pavić Šimetin.

'Nema ljubljenja, nema grljenja'

Ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Željka Karin rekla je kako podržavaju odluku da se u Splitu ne radi masovni doček. Najavila je pojačane kontrole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi znamo da smo svi željni druženja, svi znamo da već dvije godine traje ova situacija i da se ljudima teško više uopće suzdržavati, osobito na ovakvim događajima, ali vrlo je važno - nema ljubljenja, nema grljenja, osim, naravno, u obiteljskom krugu, i iskontrolirati se na način da jedino tim mjerama možemo sačuvati svoje zdravlje", poručila je Karin.

Karin je rekla da imaju informacije s terena i o osobama koje pokušavaju koristiti tuđe covid potvrde, kao i o informacije da se za Božić potvrde kontroliraju do određenog vremena, a nakon toga se "opusti atmosfera i puštaju se ljudi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo