'Neka se Srbija žali UN-u, a ne Hrvatskoj!'

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić u Dublinu se na marginama sastanka OESS-a sastala se sa srbijanskim kolegom Ivanom Mrkićem.

6.12.2012.
18:49
VOYO logo

"Mi ponekad isto nismo bili zadovoljni s nekim odlukama, ali jedan dio političkog sazrijevanja da naprosto ne možeš drugim putem osim kroz institucije", rekla je Vesna Pusić.

'Rezultat poštivanja međunarodnih institucija'

"Što se nas tiče, Hrvatska je za svoje napredovanje prema Uniji imala punu suradnju s Tribunalom kao nezaobilazan uvjet. Konkretan slučaj trajao je sedam i pol godina. Surađivali smo u punom smislu, a ovo je rezultat poštivanja međunarodnih institucija i smatramo da, ukoliko naši susjedi, s kojima smo zainteresirani imati dobre odnose, imaju kakve prigovore u tom pravcu, oni ne mogu biti upućeni Hrvatskoj, već Vijeću sigurnosti i UN-u kao osnivačima Haškog tribunala", rekla je Pusić nakon sastanka s Mrkićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pusić se u Dublinu sastala s bosanskohercegovačkim kolegom Zlatkom Lagumdžijom. Razgovaralo se o Pelješkom mostu, a za 19. prosinca o toj temi najavljen je još jedan sastanak sa predstavnicima Europske komisije u Bruxellesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo