Cro Cop bijesan zbog blokade / 'Neka raja vidi demonstraciju sile, a i neka se malo Erdoganu digne perje'

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Jedan od iživciranih građana je bivši borac Mirko Filipović koji se vidno bijesan osvrnuo na blokadu prometa na svom Facebook profilu

26.4.2016.
22:23
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo
Image
Kitarović poručila kako hrvatska podržava put Turske u EU /

Erdogan: 'Moramo poboljšati gospodarsku suradnju, zasad ne vidim veliki potencijal'

Image
Kitarović poručila kako hrvatska podržava put Turske u EU /

Erdogan: 'Moramo poboljšati gospodarsku suradnju, zasad ne vidim veliki potencijal'

Nakon što je prošao prvi dan posjeta turskog predsjednika Tayyipa Recepa Erdogana Zagrebu, mnogi građani su ostali iživcirani zbog blokade i posebne regulacije prometa u hrvatskoj metropoli. 

Jedan od njih je bivši borac Mirko Filipović koji se vidno bijesan osvrnuo na cijelu situaciju na svom Facebook profilu. Njegovu vam objavu donosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Volio bih znati šta je Erdogan mislio dok se vozio od aerodroma prema centru Zagreba dok je gledao potpuno praznu cestu po kojoj ga voze, i policajce koji od sinoć stoje na trasi kojom prolazi, a sve njemu u čast. I volio bih znati kome je uopće palo na pamet blokirati cijeli grad, napraviti kaos u gradu i potpuno nepotrebno maltretirati stanovnike Zagreba i to samo zbog dolaska jednog stranog državnika. Potpuno nepotrebno i potpuno zastarjeli način osiguranja i preskup uz sve to. Al nek' vidi raja demonstraciju sile, a i nek' se malo Erdoganu digne perje.

Blokirati potpuno trasu prolaska, toliku policiju izvući nepotrebno na cestu i maltretirati svoje sugrađane, dragi 'experti' iz MUP-a, se jednostavno ne radi. To kako bi pojedinci opravdali svoje nepotrebno postojanje i svoje plaće pa onda izmišljaju ovakve stvari da se vidi da nešto rade, druga je stvar. Po toj logici Berlin, Pariz, London ili Bruxelles bi non-stop bili pod blokadama. I pitajte nekog našeg premijera ili predsjednika kada su tako nešto doživjeli? Možda i jesu u nekoj 'pripizdini', ali u nekoj normalnoj zapadnoj zemlji sigurno ne..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Praksa je da kad naš predsjednik ili premijer dođu u stranu zemlju, na aerodromu ih dočeka vozilo našeg veleposlanstva i nekoliko motorista koji voze ispred njih i blokiraju promet po dolasku u raskrižje, dok se ne prođe i sve dalje teče normalno. A u boljoj varijanti ih uz motoriste prati i jedno ili dva vozila policije.

A mi? Blokiramo cijeli grad, na trasi prolaska postrojeni policajci, deseci vozila i motorista u pratnji, parkirane automobile na trasi pauci premještaju!? U centar grada se ne može! Ne moš' vjerovati. U goroj varijanti, kad dolazi američki predsjednik, još su snajperisti po cijeloj trasi, vare se šahtovi, a ljudi ne smiju na vlastite balkone izaći ukoliko gledaju na cestu kojom oni prolaze. To što se ovaj vozi u limuzini kojoj ni protuoklopno oružje ne može ništa i to što uvijek idu 2 identične limuzine u koloni 30-ak auta i ne zna se u kojoj je predsjednik - nema veze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Al ajd', još za 'amere' kužim, dolazi gazda svjetski i 'rajo' kuš. Njihovo osiguranje određuje takav protokol. Nepotrebno naravno i oni to znaju al nek se zna tko dolazi. Ali Turski predsjednik? Nemam rijecč. I kad Kolinda nešto slično dozžvi u Istanbulu ruku u vatru dam. I sve ovo da bi se zaštitio strani državnik? Koje filmove gledaju likovi iz osiguranja? Postoje dronovi koji mogu eksploziv nositi, dalekometni snajperi i x čuda i ne treba ljudima zagorčavati život i maltretirati ih nepotrebnim demonstracijama sile. I podrška nesretnim policajcima, a posebno mom frendu Sreletu koji sinoć od ponoći nepotrebno dežuraju i cijelu noć stoje na trasi ceste!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo