teror biootpadom / Neizdrživ smrad širi se zagrebačkim kvartovima! Djeca ne izlaze iz vrtića, građani zvali policiju

Image
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Drugi dio susjeda najavljuje prosvjed, a i potencijalnu blokadu prometnice koja vodi do kompostane

24.1.2024.
18:21
Davorin Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Stanovnici Markuševca, Bukovca, Maksimira i drugih kvartova koji se nalaze u susjedstvu kompostane Zrinjevca u Markuševcu na adresi Čret 2E, žale se kako već danima ne mogu disati, piše Večernji list.

Smrad je dio stanovnika prijavio policiji koja je prijavu proslijedila Državnom inspektoratu. Drugi dio susjeda najavljuje prosvjed, a i potencijalnu blokadu prometnice koja vodi do kompostane. Zbog nesnosnog smrada su djelatnici Dječjeg vrtića Bukovac donijeli odluku da djeca ne izlaze na otvoreno, a poslali su i niz upita Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Andrija Štampar da ih izvijeste o kvaliteti zraka, no bez odgovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NEPODNOŠLJIVO JE /

Smeće se gomila, a građani očajavaju: 'Užasno smrdi, prljavo je, a biootpad nisu odvozili otkako se dogodio odron'

Image
NEPODNOŠLJIVO JE /

Smeće se gomila, a građani očajavaju: 'Užasno smrdi, prljavo je, a biootpad nisu odvozili otkako se dogodio odron'

Biootpad se, nakon što je odron u prosincu uništio kompostanu na Jakuševcu, tjednima gomilao po kantama diljem Zagreba. Gradonačelnik je tada kazao kako se traži rješenje te da će, dok se ne pronađe, dio biootpada biti odlagan na Čretu. Nešto kasnije, potpisao je ugovor s privatnim oporabiteljem koji zagrebački biootpad zbrinjava po cijeni od 373 eura po toni.

Iz Zagrebačkog holdinga odgovorili su na upit kolike količine biootpada iz kućanstava odlaze na markuševečku kompostanu i do kada će se biootpad ondje odlagati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na kompostani Markuševec podružnica Zrinjevac obavlja poslove zaprimanja i obrade biorazgradivog otpada u skladu s važećom Dozvolom za gospodarenje otpadom, te provodi sve propisane mjere za sprečavanje štetnog utjecaja na okoliš. Tijekom vremenskih promjena, nedostatka strujanja zraka ili naglih promjena tlakova zraka, ponekad može doći do širenja neugodnih mirisa. Kako bi se smanjile pojave neugodnih mirisa u takvim uvjetima, podružnica Zrinjevac tretira kompostanu masu bioalergenima i efektivnim mikroorganizmima."

POGLEDAJTE VIDEO: Smeće, smrad i bijes Zagrepčana

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo