Ubojica iz Siska / Nedžad Fetić ubio susjedu, ranio 4 osobe, među njima i dijete, palio kuće, a sada bi mogao izbjeći zatvor

Image
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Okrivljenog 58-godišnjaka terete da je sve napravio dok je bio u neubrojivom stanju. Županijsko državno odvjetništvo u Sisku je zato postavilo zahtjev da mu se odredi smještaj prema odredbama Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama

23.12.2023.
16:19
Zeljko Hladika/PIXSELL
VOYO logo

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku podiglo je optužnicu protiv Nedžada Fetića (58) koji 1. srpnja ubio susjedu, ranio četvero ljudi, među kojima i jedno dijete, zapalio dvije kuće i jedan automobil. U pohodu je imao pištolj, kalašnjikov i ručnu bombu.

Optužili su ga jedno ubojstvo, 10 pokušaja ubojstava, tri dovođenja u opasnost života i imovine i zbog nedozvoljenog držanja oružja. Međutim, okrivljenog 58-godišnjaka tereti da je navedena djela počino u neubrojivom stanju. Županijsko državno odvjetništvo u Sisku je zato postavilo zahtjev da mu se odredi smještaj prema odredbama Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama, donosi Index.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državno odvjetništvo predložilo je produljenje istražnog zatvora "jer postoji vjerojatnost da bi okrivljenik, koji je u vrijeme počinjenja protupravnih djela bio neubrojiv, mogao počiniti teže kazneno djelo". Prijedlog je prihvatilo optužno vijeće Županijskog suda u Sisku.

POGLEDAJTE VIDEO: Susjedi o krvniku iz Siska: 'Zapalio nas je', 'Prijetio mi je smrću'. Je li se tragedija mogla spriječiti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo