Nedjeljom, blagdanima i poslije 20 sati ne vrijede đački pokazi

Roditelji u Slavonskom Brodu plaćaju mjesečne učeničke karte 100 kuna, a razliku do punog iznosa subvencionira grad.

4.3.2013.
9:47
VOYO logo

Autoprijevoznik je samovoljno odredio vrijeme kad učenici mogu koristiti pokaz, a kad ne, upozorila je na odluku autoprijevoznika jedna ogorčena majka.

"Moj sin sada mora plaćati dodatnih 8 kuna po svakoj vožnji u vrijeme kad mu autoprijevoznik ne priznaje status učenika. Ispada da bi mu bilo jeftinije voziti se taksijem, koji kada se udruži s još trojicom kolega stoji samo pet kuna", kazala je majka srednjoškolca iz Brodskog Vinogorja za Večernji list. Njezino mišljenje dijele i mnogi drugi roditelji koji žive u okolnim prigradskim naseljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nitko ne ide u školu navečer'

Autoprijevoznik na optužbe odgovara da je normalna cijena mjesečne karte 350, a s komercijalnim popustom 250 kuna. Roditelji je, međutim, plaćaju samo 100 kuna, uz 70, koliko bi, kaže, trebao platiti grad, što ukupno opet iznosi samo 170 kuna. Prema njegovim riječima, učenici sa svojim pokazom mogu iz grada ići poslije 20 sati, ali ne i u grad jer nitko ne ide u školu tako kasno.

Potrošač: Treba provjeriti opće uvjete

"Roditelji nemaju razloga žaliti se jer iznos koji oni plaćaju za mjesečnu kartu manji je od polovine njezine cijene. Osim toga, mi se ne možemo uspoređivati s drugim gradovima jer je tamo situacija potpuno drukčija. Gradovi kupuju autobuse i snose gubitke, a ja za iznos koji mjesečno dobivam od grada ne mogu napuniti ni jedan rezervoar. Usto, nemam gotovo nikakvog dnevnog prihoda", kažu u autoprijevozničkoj tvrtki. U Društvu Potrošač kažu da bi potpuno normalno bilo da mjesečna karta koju roditelji kupuju za svoje učenike vrijedi svaki dan 24 sata. Trebalo bi, kažu, provjeriti opće uvjete poslovanja i je li ovlašteni koncesionar imao zakonsko pravo uvesti novo pravilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo