Nećete vjerovati u dubinu novog dna Čačićeve stranke

Broj nezadovoljnih Hrvata raste li ga raste - protive se smjeru u kojem nas Vlada vodi, a i Josipoviću rapidno pada podrška, mladi ne vole Karamarka...

25.5.2012.
19:18
VOYO logo

Nevjerojatno, ali istinito! Prema istraživanju Ipsos Pulsa za Novu TV, stranku Radimira Čačića i Vesne Pusić podržava čitavih 2,4 (slovima: dva cijela četiri) posto građana!

Koalicijski partner koji im je dopustio nevjerojatne ovlasti - SDP - je na dobrih 33 posto, a najveći su im rivali, HDZ, na dnu svoje popularnosti od 18,5 posto. Slijede Laburisti, koji su poduplali podršku od izbora - na 9,5 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Ivo Josipović i premijer Zoran Milanović također gube potporu. Josipović je na 73 posto (minus 4), a slijedi ga Dragutin Lesar (55 posto) te don Ivan Grubišić (54 posto) i onda tek premijer koji je izgubio 7 poena i sad je na 53 posto podrške. Slijede potom Boris Šprem (48 posto) pa Ruža Tomašić (36 posto).

Vlada školskim ocjenama ima 2,49 i prvi je put s trojke pala na dvojku. Pao je i predsjednik, i sada ima ocjenu 3,28, a Sabor je na najnižim granama s 2,11 i također bilježi pad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbori u HDZ-u

Novi predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko uživa potporu 24 posto birača, nešto bolje od njegove prethodnice Jadranke Kosor (23 posto).

Tko ga podupire? Karamarka iznadprosječno podupiru muški birači s 27 posto i oni stariji od 60 godina. Tek svaka peta žena podupire novog predsjednika HDZ-a, među mlađim biračima stoji malo lošije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlađi od 30 godina podupiru ga sa samo s 21 posto, baš kao i birači od 45 do 60 godina. U gradovima stoji lošije i uživa potporu od 19 posto, kao i u Zagrebu i okolici. Tamo ga podupire 20 posto birača. Ali i u Slavoniji samo 21 posto birača, a to je desetljećima bila utvrda HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo