NEĆETE NA BANKOMAT, ŽELITE I DALJE PODIZATI NOVAC NA ŠALTERU? / Jedna banka to već posebno naplaćuje, druga će uskoro

Image
Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

Dok Zagrebačka banka već naplaćuje podizanje novca na šalterima u svojima poslovnicama, OTP će od 22.

7.11.2019.
18:01
Sanjin Strukic / PIXSELL
VOYO logo

Dvije banke u Hrvatskoj naplaćuju tj. počinju naplaćivati naknadu za podizanje novca na šalterima u svojim poslovnicama. OTP banka uvest će ovu naknadu za isplate s kunskih računa od 22. studenog. Ona će iznositi četiri kune za iznose do 500.000 kuna i 100 kuna za veće iznose.

"Naknada se neće naplaćivati za gotovinske isplate manje od 100 kuna dnevno, isplate s računa za zaštićena primanja i računa s kojima raspolaže skrbnik/zakonski zastupnik poslovno nesposobnog korisnika računa", navode iz OTP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga su podigli dnevni iznos koji je moguće podići na bankomatima na 8000 kuna te u poslovnice uveli savjetnike za proizvode građanstva.

ZABA već naplaćuje 1,95 kuna

Zagrebačka banka je od 20. rujna uvela naknadu od 1,95 kuna za sve transakcije, osim onih koje rade korisnici njihovih paketa te za isplate s kunskih računa za zaštićena primanja i računa s ugovorenim skrbnikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Klijenti bez naknade mogu podizati gotov novac koristeći rasprostranjenu mrežu bankomata Zagrebačke banke, a na raspolaganju su im i brojne transakcijske usluge putem mobilnog i online bankarstva", poručili su iz ZABE.

PBZ planira uvesti naknadu

Index doznaje kako Sberbanka, Raiffeisen i Addiko banka ne naplaćuju tu naknadu, niti to imaju u planu. No, PBZ zasada također ne naplaćuje tu naknadu, ali razmatraju njeno uvođenje u dogledno vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo