'Neće mi pet pedera i tri žene krojiti politiku'

Slavko Gračan, gradonačelnik Đurđevca, 'pukao je' i zabranio građanima komentiranje na forumu unutar gradskih internet stranica.

24.1.2012.
17:32
VOYO logo

Građani Đurđevca, grada najpoznatijeg po lukavoj obrani od turske opsade u 16. stoljeću, u ponedjeljak su ostali bez dijela svog slobodarskog identiteta. Njihov gradonačelnik Slavko Gračan (SDP) zabranio im je komentiranje aktualnih zbivanja na forumu gradskih internetskih stranica (www.djurdjevac.hr).

U nimalo demokratskoj maniri, Gračan je forum ugasio zbog toga što su Đurđevčani na njemu plasirali informacije koje se njemu nisu sviđale. Konkretan povod bila je forumaška objava o tome da je ravnateljica đurđevačkog vrtića uhvaćena u krađi kozmetike u koprivničkome trgovačkom centru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik je najavio da će ugasiti forum na gradskim službenim stranicama, a kao razlog je naveo ''da mu je dosta da pet pedera i tri nezadovoljene žene non-stop kroje politiku grada''. Što je najavio, to je i učinio – forum u ponedjeljak više nije bio aktivan.

Prijeti mu izbacivanje iz stranke

Osim što je cenzurirao glas javnosti i to garnirao šovinističkim istupom, koji je uvredljiv za homoseksualnu populaciju i za ženski rod, Gračan se doveo u nezavidnu političku situaciju. Darko Ledinski, šef SDP-a Koprivničko-križevačke županije, u ponedjeljak je kazao da će o postupku đurđevačkog gradonačelnika ovaj tjedan raspravljati gradski i županijski odbori SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Novinarka me nazvala kad sam bio u prometnoj gužvi kod zagrebačkog autobusnog kolodvora, doista nisam mislio tako kao što je ispalo. Ako sam, ipak, bilo koga uvrijedio, ispričavam se'', rekao je đurđevački gradonačelnik, kojem sada prijeti izbacivanje iz stranke i još poneke sankcije, piše Večernji list.

Nalog za gašenje foruma na gradskim internetskim stranicama ne namjerava povući, jer smatra da ''im ne treba nam taj način komunikacije'' te da na forumu ''dosad nije bilo nijednog pametnog prijedloga''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo