LIJEČNIK NA MUKAMA / Neće biti optužnice za Jackovu smrt?

Image

Jackson je nekoliko sati prije smrti proveo moleći liječnika za svoje "mlijeko" kako je nazivao lijek koji ga je na kraju i ubio.

29.8.2009.
7:00
VOYO logo

LOS ANGELES - Iz ureda mrtvozornika okruga Los Angeles i službeno je potvrđeno da je pjevač Michael Jackson ubijen.

Prema priopćenju iz ureda mrtvozornika "način smrti je okvalificiran kao ubojstvo. Utvrđeno je da je uzrok smrti akutno trovanje propofolom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Utvrđeno je da su lijekovi propofol i lorazepam primarno odgovorni za smrt Jacksona. Drugi lijekovi koji su otkriveni su midazolam, diazepam, lidokain i kodein", dodaje se u priopćenju, koje prenosi Los Angeles Times u online izdanju.

Iako se ubojstvo odnosi na smrt od ruku druge osobe, nije nužno da se ono pretvori u kaznenu prijavu, navodi list. Njegov liječnik, Conrad Murary, koji je zasad glavna meta istrage, možda će i izbjeći optužnicu s obzirom na Jacksonovu ovisnost o lijekovima te druge zdravstvene probleme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Murray je, naime, rekao policiji da ga je pokojni pjevač nekoliko sati prije smrti doslovno molio za dozu lijeka koji ga je ubio.

Liječnik se navodno odupirao, iz straha da se kod pop zvijezde razvila opasna ovisnost o propofolu. Umjesto toga, Murray mu je prepisao sedative valium, lorazepam i midazolam, pet puta u razdoblju od šest noćnih sati. Ali nijedan od tih lijekova nije uspavao Jacksona i on je nastavio tražiti svoje "mlijeko", kako je nazivao propofol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Murray je kazao da je na kraju popustio i u 10:40 sati ujutro Jacksonu intravenozno dao 25 mg propofola. Ta doza, pomiješana s koktelom drugih sedativa u organizmu pop zvijezde, bila je dovoljna da ga ubije, zaključio je ured mrtvozornika u preliminarnom toksikološkom izvješću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo