nisu impresionirani / Ne smatraju svi Strmotu 'herojem': 'Njegova ostavka je šoumenska, da je pravi Jack...'

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

'Ne bih htio biti ciničan, ali mene, koliko god bila nesvakidašnja i neočekivana, Strmotina ostavka nije impresionirala', poručio je Beus-Richemberg

21.2.2018.
12:25
Zarko Basic/PIXSELL
VOYO logo

Goran Beus-Richemberg, zastupnik GLAS-a, komentirao je Strmotinu ostavku na svom FB profilu, rekavši kako je bila 'neprofesionalna i šoumenska'.

"Ne bih htio biti ciničan, ali mene, koliko god bila nesvakidašnja i neočekivana, Strmotina ostavka nije impresionirala. Prije svega zato što su razlozi za nju postojali i prije nekoliko mjeseci kad je GLAS vrlo detaljno obrazloženo tražio ostavku ministrice Murganić. A onda i zato što je neprofesionalna i šoumenska. Da je Strmota pravi Jack, onda bi, ako to već nije napravio prije tri mjeseca, jučer ili prekjučer kad ga je ministrica pozvala da s njom na presici predstavi nove-stare tzv. demografske mjere odmah i prije svega ministrici najavio ostavku, odbio sudjelovati na toj i sazvao bi nakon nje svoju presicu. I na njoj bi ne samo obavijestio javnost o podnesenoj ostavci nego i o vraćanju stranačke iskaznice HDZu koji ga je postavio na tu dužnost".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ministarstvo u kojemu je Strmota bio nadležni državni tajnik zapravo već više od godinu dana zaustavlja sve inicijative i konkretne mjere za demografsku obnovu, šutke gledajući kako se odlukom iste Vlade i vladajuće većine kojoj pripadaju i ministrica i državni tajnik milijarde koje su trebale biti preusmjerene u tom pravcu po novom Zakonu o braniteljima bespovratno odlijevaju prema onom dijelu braniteljske populacije koji su najvjerniji klijenti HDZ-a. U takvim okolnostima zemlja iz koje se odselilo 200 tisuća ljudi u najproduktivnijoj fertilnoj dobi i koji u pravilu zbog iseljavanja i traženja posla u inozemstvu u narednih nekoliko godina neće ni sklapati brakove ni imati djece nikako ne može računati na pozitivan prirodni priraštaj bez suvisle, vrlo dorečene i aktivne demografske politike prema onima koji ostaju. A nje nema niti će je biti kad je ova Vlada u pitanju", objavio je Beus-Richembergh na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo