“Ne razmišljamo o izborima”

Kada je bila prilika da o tome razgovaramo, pita se Vučić

1.5.2013.
17:44
VOYO logo

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da u ovom trenutku izbori nisu nešto što je potrebno Srbiji, ali da su u Srpskoj naprednoj stranci napravljene interne analize rada ministara iz te stranke i direktora javnih preduzeća. Vučić je naveo da je uveren da i u narednih desetak dana niko o temi rekonstrukcije neće govoriti u Srbiji, ali da će se posle toga i o toj temi razgovarati.

- Siguran sam da u narednih desetak dana niko o tome neće govoriti u Srbiji. A da li ćemo posle toga o tome razgovarati, hoćemo i nemamo problem da pravimo analizu - rekao je Vučić za B92, a prenosi Tanjug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je dodao da su naprednjaci napravili interne analize rada direktora javnih preduzeća i ministara koje je predložila SNS.

On je precizirao da će se sa tim ići pred Glavni odbor SNS, a onda će članovi stranke da odluče šta misle o njihovom radu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Kažite mi kada time (rekonstrukcijom vlade) uopšte se da se bavimo? Kada je bila prilika da o tome razgovaramo? - rekao je Vučić na pitanje da li se odustalo od rekonstrukcije vlade.

Vučić je rekao i da se u ovom trenutku ne razmišlja o izborima i da postoji stav da to nije potrebno Srbiji u ovom trentku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Da li će to biti tema za desetak dana zbog neke nove čudne situcije, to čovek u Srbiji nikada ne može potupno da isključi. Da li je to nešto što građani Srbije žele? Pa, nije - rekao je Vučić.

Beograd razume strahove Srba sa KiM

Prvi potpredsednik vlade je rekao da briselski sporazum mora biti sproveden i da je samo pitanje kako to uraditi uz saglasnost Srba sa Kosova i Metohije. On je dodao da će Srbija učiniti sve da dobije datum za početak pregovora sa EU, a da ne sruši svoju državnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ako sporazum sa Prištinom potpiše neko iz Vlade i to prihvati Skupština onda je jasno da se mora sprovoditi. Samo je pitanje kako da to uradimo sa saglasnošću našeg naroda, a ne protiv njegove volje - rekao je Vučih za B92 i najavio da će u periodu od 7. do 12. maja otići na sever Kosova.

On je naveo da se do rešenja može doći i da sve više ljudi na severu Kosova to razume i "zna da ne mogu nekakve marginalne grupe da menjaju volju naroda u Srbiji i da menjaju vlast u Srbiji iako se nekima to prvih dana učinilo da mogu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njegovim rečima, Beograd razume strahove Srba sa severa KiM i to pokazuje velikim strpljenjem, trpeljivošću, "čak i neodgovaranjem na prljavu kampanju koja se protiv nas vodi".

Vučić je dodao da očekuje da se razgovori nastave, ističući da s druge strane, i u Briselu moraju da znaju da može biti implementirano samo ono što je napisano u sporazumu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ako neko nešto hoće da implementira, mora da implementira ono što je napisano u sporazumu, a ne ono što je hteo, a nije mu uspelo da uđe u sporazum. Taj plan implementacije nije gotov. To je predlog albanske strane i ništa više od toga. Mi pravi plan nismo prihvatili, nismo ga dobili - rekao je prvi potpredsednik vlade.

Vučih je istakao da je Srbija "sve vreme u trci s vremenom i da neće izgubiti to vreme".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako me pitate da li će Srbija učiniti sve da dobije datum... Učiniće sve, a da ne sruši svoju državnost."

Na pitanje treba li sporazum potpuno da bude primenjen do kraja juna i odluke Brisela o datumu za Srbiju on je rekao da je "apsolutno nemoguće" i da je "sumanuto" da neko od Srbije to očekuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Mislim da očekuju plan implementacije do 25. juna, pre nego što se izađe sa konačnim izveštajem. Ja se nadam da ćemo do toga plana doći, ali nam je za plan implentacije potrebna saradnja Srba sa Kosova - kazao je Vučić.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo