'Nikad nisam zaradio svoj prvi milijun kuna'

13.1.2013.
14:56
VOYO logo

Hrvatska kriza traje zapravo već više od 30 godina, ustvrdio je predsjednik Hrvatske gospodarske komore specijal-201012070191004-Nadan Vidošević u emisiji Nedjeljom u dva na HTV-u, objasnivši kako se sve to vrijeme provode stabilizacijski programi, a da se Hrvatska nikad nije zapitala što zapravo želi. Rekao je i da ne vodimo dovoljno brigu o izvoznicima.

Istaknuo je pritom da postoji, primjerice, Vijeće za nacionalnu sigurnost, ali da ne postoji nacionalno vijeće za ekonomska pitanja. Konsenzus je potreban oko tih pitanja, istaknuo je i on, no pitanje je imamo li kapaciteta za njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad su si tako dobri...

Objasnio je i svoju arti-201301020224006 Vujčićevog arti-201212240083006. Rekao je da se on složio s Vujčićem, ali da "Narodna banka mora biti dio tog konsenzusa, ne može biti izvan."

"Ne može guverner centralne banke imati vremena za druženje s premijerom i predstavnikom najkrupnijeg kapitala na Badnju večer, a kada se govori o našoj sudbini, sudbini tisuća radnih mjesta u Hrvatskoj, on šarmantno šalje poruku premijeru preko Reutersa što bi trebalo raditi. Onda je pristojno ako su si tako dobri i ako se druže, da i razgovaraju", kazao je Vidošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska u izvrsnoj poziciji

Inače, za premijera specijal-201012070191004-Zoran Milanović je rekao da ga mora ocjenjivati u "kontekstu" - kazao je da je on uspješan političar, ali da je pitanje koliko može učiniti.

Ocijenio je da Hrvatska nikad u povijesti nije imala tako dobru međunarodno političku situaciju i da strani investitori žele investirati kod nas, ali ne investiraju jer mi nismo sposobni ni za vlastite građane stvoriti uvjete da investiraju vlastiti kapital.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nikad nisam zaradio prvi milijun kuna'

Vidošević je odgovarao i na pitanja o osobnom bogatstvu, rekavši da nikad nije zaradio svoj prvi milijun kuna, odnosno da nikad nije imao toliko na računu, te je rekao da je svoje ukupno bogatstvo stekao tijekom godina, uz dobra primanja, s time da su mu u početku pomogli roditelji, pa nije morao kupovati prvi stan i auto.

U problemima se ipak našao kada ga je voditelj upitao o stanu koji je dobio od MORH-a u zamjenu za stan koji je naslijedio od bake. Odlukom tadašnjeg ministra obrane Gojka Šuška je, naime, za taj stan dobio 80-ak kvadrata veći stan u boljem kvartu. Na to je rekao da ga je zaslužio kao ratni ministar gospodarstva, a o moralnosti takve raspodjele stanova "zaslužnima" govorio je o upitnoj moralnosti lista za stanove uopće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezano za rastrošnost HGK, koja je od 2005. do 2010. godine potrošila sedam milijuna kuna na umjetničke slike, Vidošević se pozvao na to da Komora ima širu društvenu ulogu, pa time i pomaganje umjetnicima. Spomenuo je pritom mecene koji su također bili članovi Komore, poput kardinala Jurja Haulika ili biskupa Josipa Jurja Strossmayera. Ipak, ispravio se rekavši da on nije mecena, već da su slike nabavljane za opremanje županijskih komora i inozemnih predstavništava.

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike