Ne daju joj pomoć za trojke s posebnim potrebama

'Zgrožena sam i užasnuta time što država štedi na djeci kojoj treba pomoć.

24.10.2011.
18:04
VOYO logo

Sandra Herendić iz Zagreba, 38-godišnja je majka troje djece s posebnim potrebama. Svi troje imaju osam godina. Lorena ima cerebralnu paralizu, Mihael ima ADHD, odnosno poremećaj hiperaktivnosti i pažnje, dok Paulina ima višestruka oštećenja. Iako u školu idu po redovnom programu, nužna im je pomoć posebnog asistenta. Lorena je asistenta dobila, a Mihael iako ima pravo na njega još uvijek nije.

Težak put do djece

"Zgrožena sam i užasnuta time što država štedi na djeci kojoj treba pomoć. U Poglavarstvu su mi rekli da on ima pravo na asistenta, no Grad nema novca i jednostavno mu ga ne može platiti", ogorčena je Sandra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borbu za svoju djecu Sandra je počela još prije no što su se rodili. U drugom stanju je ostala tek nakon četvrtog postupka izvantjelesne oplodnje, pišu 24sata.

"Iznenadili smo se kad smo čuli da nosim trojke, ali istodobno su nam se ispunili svi snovi. Bila sam jako sretna", prisjetila se Sandra koja je od samog početka znala da imaju oštećena. Uključili su ih u program vježbi u Specijalnoj bolnici Goljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije tri godine ostali bez oca

Iako je to bilo jako teško razdoblje, ono još teže došlo je sa smrću njenog supruga Brune koji je poginuo u prometnoj nesreći. Ostala je sama i suočena s kreditima za kuću i automobil te nemogućnošću da se zbog bolesne djece vrati na posao djelatnice u videoteci.

Jedina pomoć koju je nakon toga imala bila je ona njegovih radnih kolega iz Kontrole leta Zračne luke Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomoć Bruninih kolega

"Puno su mi pomogli, i još mi pomažu, njegovi prijatelji. Ljudski, ali i financijski. Oko 150 djelatnika Zračne luke potpisalo je da im se uzima 35 kuna ili više od plaće svakog mjeseca. Taj novac uplaćuju za potrebe moje djece", kaže zahvalna Sandra, kojoj je jedno vrijeme s djecom pomagala majka no otkako se razboljela od karcinoma ni tu pomoć više nema.

No, Sandra ističe da bez obzira na sve, uz tri osmjeha svojih mališana nikako ne može biti nesretna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201110130087006 arti-201103090130006 arti-201102040743006

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo