'Ne bojim se zatvora, evo reći ću - homoseksualnost je bolest'

'HDZ je donio zakon o suzbijanju diskriminacije. I prema tom zakonu ja sad ne smijem reći da je homoseksualnost bolest. Mogu dospjeti u zavor. Ali ja se ne bojim zatvora za istinu.

1.11.2012.
16:18
VOYO logo

Zadarski sveučilišni profesor Ivan Poljaković u ponedjeljak je održao homofobnu tribinu u Muzeju antičkog stakla u Zadru na temu "Zdravstveni odgoj – pranje zuba ili pranje mozga", piše portal queer.hr.

Profesor je navodno pred nekolicinom okupljenih održao predavanje o "uvođenju nove diktature" i pritom se koristio homofobnim rječnikom. Napao je zdravstveni odgoj koji je nedavno uveden u osnovnim i srednjim školama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pod krinkom zdravstvenog odgoja ova vlada uvodi sustavni preodgoj naše djece. Isto kao što su činili fašisti s omladinom i malom djecom ili komunisti", kazao je profesor. Četvrti modul programa, spolnu/rodnu ravnopravnost , nazvao je "nametanjem jedne nove ideologije koja je sastavni dio ideologije kulture smrti".

'Pod plaštom demokracije proturaju se vrijednosti koje se protive prirodnom zakonu'

"HDZ je donio zakon o suzbijanju diskriminacije. I prema tom zakonu ja sad ne smijem reći da je homoseksualnost bolest. Mogu dospjeti u zavor. Ali ja se ne bojim zatvora za istinu. Homoseksualnost jest bolest, a ne opredjeljenje", kazao je Poljaković tijekom predavanja. Profesor je svoje predavanje održao uz svijest o tomu da njime krši platformu zakona o suzbijanju diskriminacije, pozivajući se na takozvani "prirodan zakon".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pod plaštom demokracije i tolerancije proturaju se vrijednosti koje se protive prirodnom zakonu. Možete biti vjernik ili ateist, ali svakom je jasno da kada muškarac spava s muškarcem da to nije prirodno. I ne samo prirodno, to je perverzno. Ali ne, danas će našu djecu učiti da je to 'opredjeljenje' i da to nije bolest", kazao je Pejaković ističući da je HDZ pripremio podlogu za zakon koji SDP tjera dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo