Pravila komunikacije / Naučite kako napisati mail profesoru i ostaviti odličan dojam

Image
Foto: Pixabay

​Ne znate kako napisati mail profesoru, a morate mu se obratiti s nekom važnom temom, molbom ili idejom. Donosimo savjete koji će vam pomoći da ostavite dobar dojam.

25.4.2018.
1:23
Pixabay
VOYO logo

Ako ste se našli u situaciji da morate komunicirati s profesorom ili njegovim asistentom putem maila, bilo bi dobro da znate osnove ovakvog komuniciranja i pisanja maila profesoru koje će vam svakako pomoći da napišete pristojnu i ozbiljnu poruku.

Kako napisati pravilan i ozbiljan mail profesoru?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako vam je stalo do toga da vas profesor ozbiljno shvati na samom početku, onda i vaša mail adresa mora biti ozbiljna i zvučati ozbiljno. Mailovi poslani s maila plavusa93@net.hr ili playboy19@gmail.com najčešće neće ni dobiti odgovor. Osim toga, ako niste znali kako napisati mail profesoru vaše poruke mogu odmah završiti u spamu i nitko ih neće ozbiljno shvatiti ma koliko se vi trudili da u mailu zablistate.
Neki od profesora čak zahtijevaju da s njima komunicirate isključivo putem službene adrese pa se svakako potrudite da je što prije dobijete ako već niste.

Image
Foto: Pixabay

Pravila komunikacije prilikom pisanja maila profesoru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predmet (subject) neka bude kratak i jasan. Obavezno je mail započeti izrazom poštovanja te profesora osloviti titulom koju nikako ne smijete pogrešno napisati jer bi se profesori mogli uvrijediti ako ih ne oslovite stečenim titulama.

Mail podijelite u cjeline radi lakše čitljivosti, a završite ga nekom od pozdravnih fraza poput "lijep pozdrav", "srdačno" i slično. 
Na kraju se potpišite, a ispod imena navedite sve podatke o vama ( obrazovnu instituciju, smjer, godinu…) kako bi profesor bio upućen s kim razgovara.
Nadamo se da smo vam pomogli ako niste bili sigurni kako napisati mail profesoru,
i sretno. Neovisno o tome što tražite od profesora, pristojnost u komunikaciji otvara sva vrata!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo