Raspisali natječaj za poslovne asistente, a zapravo tražili prodavače usisavača!

Nezaposlenost u cijeloj Hrvatskoj, pa tako i u Varaždinskoj županiji, ovih dana dostiže rekordne brojke.

27.12.2013.
12:51
VOYO logo

Tako je razmišljala i mlada Varaždinka koja se nedavno javila na natječaj za posao. U natječaju koji je objavila jedna tvrtka iz Sračinca pisalo je da traže poslovnu asistenticu, kao i da nude stalni radni odnos. U opisu posla je pisalo: "Ručni upis podataka i asistiranje prilikom reklamnog procesa."

Nada i razočaranje

"No, kad sam stigla na razgovor za posao, shvatila sam da oni uopće ne traže nikoga za rad u administraciji, nego osobu za prodaju usisavača od vrata do vrata, i to ne za tvrtku koja je pisala u oglasu, nego za novu tvrtku istog vlasnika", kazala je Varaždinka, koja se nakon svega osjeća ljutito i prevareno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najgore je što znam da su tamo došli neki ljudi koji su posljednje novce potrošili za benzin do Varaždina, a sve je bilo uzalud", ogorčena je. Prisjetila se da joj je odmah bilo neobično to što će se razgovor za posao održati u jednom varaždinskom hotelu.

"Pomislila sam tada da će možda biti neko predavanje i da ću čuti nešto korisno, no čula sam samo da ću, ako prihvatim ovu poslovnu priliku, moći zarađivati 10.000 kuna u 10 dana, da ću biti uspješna, putovati u Dubai i slične fraze kojima je cilj da se očajne ljude namami u stupicu da o svojem trošku obilaze kućne pragove i prodaju usisavače po vrtoglavo visokim cijenama", kazala je ova Varaždinka, koja već posljednje dvije godine traži posao u struci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moglo bi se reći da imam iskustva u razgovorima za posao i tu sam namirisala prevaru", kazala je.

Poslovna prilika

"Potraga za poslom i odlasci na razgovore iz tjedna u tjedan mučni su sami po sebi, a kamoli kad vas netko tako nasamari. Ne bih htjela da se drugima tako nešto dogodi", zaključila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnik i direktor tvrtke koja bi zaposlila prodavače nije želio mnogo komentirati ove navode. "Ljudima smo ponudili poslovnu priliku, a vaša sugovornica pogrešno je protumačila", kazao je dodavši da više od toga nema za reći na tu temu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo