Nastavnici uče borilačke vještine za obranu od đaka?

Napad trojice učenika na profesora ispred bjelovarskog Srednjoškolskog centra zazvonio na dodatnu uzbunu u prosvjetnom sektoru.

4.4.2011.
15:52
VOYO logo

Profesora latinskog jezika, 47-godišnjeg Dražena Cvetkovića ispred Medicinske škole u Bjelovaru prije desetak dana napala su trojica učenika. Jedan ga je napadač rukom uhvatio oko vrata, a drugom ga udarao po glavi, dok su ga druga dvojica udarala po glavi i tijelu.

Taj ili i svi drugi raniji napadi pokazali su da šokirani nastavnici ne znaju kako se obraniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Evidentno je nesnalaženje profesora u takvim situacijama i stoga ćemo u dogovoru s Obiteljskim centrom i policijom osmisliti program edukacije kako bismo ih naučili što poduzeti i kako pravilno reagirati. Nažalost, sve većem broju djece škola je danas i otac i majka, a u svjetlu ovog zadnjeg nemilog događaja, u program edukacije se očito treba uvrstiti i tečaj samoobrane", izjavila je za Bjelovarski list pročelnica županijskog Odjela za prosvjetu Andrea Prugovečki-Klepac.

"Od obiteljskog centra i policije dobit ćemo anketne upitnike kako bi se utvrdilo točno stanje u školama i temeljem toga izradio plan djelovanja i predložile mjere za sprječavanje nasilja", kaže ravnatelj Ekonomske škole Vojko Kranželić, ističući da očekuje da budu definirane restriktivne, ali i afirmativne mjere koje će poticati slobodne aktivnosti i tako djelovati preventivno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnateljica Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Lidija Novosel ocjenjuje da je se padom standarda povećao broj problematičnih učenika u svim školama.

"Za profesore koji se sa takvim učenicima nisu ranije susretali to su situacije s kojima nemaju dovoljno iskustva i njima treba dati potporu i svu moguću stručnu pomoć", zaključuje Novosel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201101240900006 arti-201012140491006 arti-201101270467006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo