BAGERI RUŠE SVE / Nastavljeno je rušenje na splitskoj plaži Žnjan: inspektori izašli na teren i potvrdili kako rušiti moraju svi

Iako je većina ugostitelja sama odlučila ukloniti svoje objekte, bilo je i onih koji su se na pozive građevinske inspekcije oglušili pa su, usprkos suprotnim najavama, bageri ipak imali posla

24.10.2017.
18:25
VOYO logo

Devet godina nakon postavljanja prvih objekata - na Žnjanu se ruši sve. Inspektori su izašli na teren i potvrdili kako rušiti moraju svi, čak i oni koji nisu bespravno gradili. Ivica Meštrović od 2010. godine ima koncesijsko odobrenje, objekt je napravio točno prema dozvoli, račune redovito podmirivao, ali Grad ni njemu nije produžio koncesiju. 

"Obzirom da nisam postupao i radio ovdje kao svi moji kolege, dijametralno suprotno tome, smatrao sam da neću stvarno bit taj koji će se morat rušit jer nemam razloga, međutim 9.10. sam dobio rješenje o rušenju svog objekta", kazao nam je Ivica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pisao je Gradu, ali bez uspjeha. Rušiti mora kao i svi ostali. "Stavite se u moju poziciju. Znači poslovni subjekt koji poštuje od prvog dana sve zakone RH, sva koncesijksa odobrenja, sva rješenja, sve na vrijeme platio i sad dođu ljudi koji kažu : Gospodine srušite vaš park", tvrdi Ivica. 

No građevinska inspekcija je neumoljiva. One objekte čiji vlasnici do sada nisu započeli s demontažom, uklonit će ugovorna tvrtka građevinske inspekcije, a o trošku vlasnika odnosno investitora. - Ministarstvo graditeljstva o Žnjanu 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani i turisti, kojih u gradu još ima mnogo, nisu se mogli načuditi bagerima na jednoj od najpopularnijih gradskih plaža. I ponovno nitko ne preuzima odgovornost za nered koji se prešutno godinama dopuštao. Gospodin Ivica odbija prozvati krivca. 

"Ne krivim nikoga. Vi sami to zaključite i vaši slušatelji i gledatelji. Neka zaključe tko je kriv. Ja mislim da ja nisam", kazao je Ivica. To vjerojatno, za sebe, misle i odgovorni. Samo, za razliku od gospodina Ivice, oni nisu u pravu.         

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo