TREĆI DAN BEZ DIJALOGA / Nastavlja se štrajk radnika ispred 'Cesta Šibenik'. Sindikati uputili zahtjev za smjenu direktora

Image
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

Radnici traže povećanje plaće za 15 posto i ukidanje Pravilnika po kojem će se radnicima plaća isplaćivati po modelu 7 - 30, odnosno 70 posto fiksni dio, 30 posto varijabilni dio. Sindikati smatraju da je direktor Miljković tvrtci nanio previše štete te da više ne bi trebao biti na njezinom čelu

14.6.2023.
11:16
Duško Jaramaz/Pixsell
VOYO logo

Sindikat prometa i veza Hrvatske te Savez samostalnih sindikata Hrvatske zatražili su u srijedu od Šibensko-kninske županije i Nadzornog odbora smjenu direktora Ceste Šibenik Roberta Miljkovića, zbog nepoštivanja prava radnika na kolektivno pregovaranje.

Zbog odbijanja pregovora o Kolektivnom ugovoru, radnici Cesta Šibenik, u ponedjeljak su krenuli u štrajk kojeg je sudskim putem pokušao osporiti direktor Miljković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sto dvanaest radnika tvrtke Ceste Šibenik d.o.o., kojoj je osnivač Šibensko-kninska županija, traže povećanje plaće za 15 posto i ukidanje Pravilnika po kojem će se radnicima plaća isplaćivati po modelu 70 – 30, odnosno 70 posto fiksni dio, 30 posto varijabilni dio.

Image
većina stala s radom /

Štrajkaši u Cestama Šibenik: 'Problem su obračun plaće i novi pravilnik koji direktor gura mimo svih pravila'

Image
većina stala s radom /

Štrajkaši u Cestama Šibenik: 'Problem su obračun plaće i novi pravilnik koji direktor gura mimo svih pravila'

Nakon što je Županijski sud u Šibeniku jučer proglasio štrajk legalnim, sukladno odredbama Zakona o radu, sindikati su poslali dopis Nadzornom odboru te šibensko–kninskom županu Marku Jeliću u kojem traže smjenu Miljkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospodin Miljković je pokazao potpuno nerazumijevanje funkcioniranja radnih odnosa te nepoštivanje Ustavom i zakonom zajamčenog prava radnika na kolektivno pregovaranje. Nakon što svoje stavove nije promijenio niti u procesu mirenja, radnicima nije preostalo drugo rješenje nego organizirati štrajk u koji su stupili gotovo svi zaposleni", stoji u priopćenju sindikata.

Sindikati smatraju da zbog nanošenja štete poslovanju tvrtke Miljković više ne može biti na njezinom čelu, a od Nadzornog odbora i županije traže imenovanje nove uprave koja će započeti proces kolektivnih pregovora čime bi bili uklonjeni razlozi za štrajk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovim putem pozivamo i direktora g. Roberta Miljkovića da sam podnese ostavku. Radnicima tvrtke Ceste Šibenik u interesu je da se štrajk što prije završi i da se rad tvrtke nastavi", naveli su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo