REAKCIJA MVEP-A / Zabranili nastup Thompsonu i stvorili novi bilateralni problem? Evo što o slučaju kaže ministarstvo vanjskih poslova

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova putem priopćenja je komentiralo zabranu Thomsponovog koncerta u Sloveniji

17.5.2017.
15:40
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je mariborska policija odlučila zabraniti Thompsonov koncert najavljen za subotu u tom gradu zbog, sigurnosnog rizika, o čitavoj situaciji oglasilo se i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Kako navode u svom priopćenju, ministarstvo je u kontaktu sa slovenskom stranom jer na taj način žele osigurati jednakopravni tretman hrvatskih državljana u Sloveniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE VIŠE:

>> Slovenci zabranili koncert Thompsona: 'Za nas bi to bio sigurnosni rizik'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ministarstvo vanjskih i europskih poslova i Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ljubljani u kontaktu su sa slovenskom stranom u svrhu osiguranja jednakopravnog tretmana hrvatskih državljana u njihovim poslovnim aktivnostima u Republici Sloveniji, pa tako i u ovom konkretnom slučaju.

Uvažavajući činjenicu da odluka o održavanju koncerta spada pod odgovornost nadležnih vlasti Republike Slovenije, MVEP RH će nastaviti komunikaciju sa slovenskom stranom kako bi se izbjegle slične situacije u budućnosti", navodi se u priopćenju ministarstva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo