NAŠLI LIKA KOJI JE ZAGREPČANINU PODMETNUO 2,5 KG EKSPLOZIVA U AUTO: / Ima 31 godinu. Kod sebe je imao i pištolj

Image
Foto: PU zagrebačka/RTL/Shutterstock

Policija sumnja da je osumnjičeni 31-godišnjak, s namjerom da podmetanjem eksploziva kod oštećenog izazove uznemirenost i strah za njegov život i život njegove obitelji, tijekom srpnja 2019.

29.8.2019.
11:44
PU zagrebačka/RTL/Shutterstock
VOYO logo

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "Prijetnja" na štetu 37-godišnjaka i kaznenog djela "Nedopušteno posjedovanje, izrada i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari". Posjetimo, Zagrepčaninu Ivici Iviću je u srpnju netko postavio eksploziv od 2,5 kilograma pod automobil na Samoborskoj cesti u Susedgradu.

"Pronašao sam 2,5 kilograma vojnog eksploziva u BMW-u u svom autosalonu zbog čega je policija blokirala Samoborsku cestu. Mislim da je to pokušaj atentata na mene. Strahujem za svoj i za život svoje obitelji jer mi je prije dvije godine ubijen brat", kazao je Ivić prije nekoliko dana za RTL. Dodao je da mu je brat stradao u sačekuši i da zato strahuje za svoju sudbinu. Između ostalog, Zagrepčanin je strahovao za život jer mu je, ispričao je, prije više od godinu dana netko ostavio metak na vjetrobranskom staklu, a primao je i prijeteće poruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZAGREPČANIN KOJEMU SU U BMW-U OSTAVILI 2,5 KG EKSPLOZIVA: /

'Strahujem za sebe i obitelj. Prije dvije godine ubijen mi je brat'

Image
ZAGREPČANIN KOJEMU SU U BMW-U OSTAVILI 2,5 KG EKSPLOZIVA: /

'Strahujem za sebe i obitelj. Prije dvije godine ubijen mi je brat'

Ušao u dvorište i pod Ivićev BMW stavio eksploziv

Policija sumnja da je osumnjičeni 31-godišnjak, s namjerom da podmetanjem eksploziva kod oštećenog izazove uznemirenost i strah za njegov život i život njegove obitelji, tijekom srpnja 2019. godine došao do poduzeća koje se bavi popravkom i servisom osobnih automobila na području Zagreba. Nadalje, sumnja se da je ušao u otvoreno dvorište u kojem se nalazilo više osobnih automobila, između kojih je bio i osobni automobil marke BMW koji je u vlasništvu tvrtke oštećenog, prišao osobnom automobilu i u stražnji prtljažni prostor, ispod tapecirane podloge, odložio pakiranje plastičnog eksploziva sveukupne mase 2,5 kg.

Image
Image

Temeljem naloga Županijskog suda u Rijeci i Zagrebu, na području Zagreba i Crikvenice obavljeno je više pretraga domova i osobnog automobila kojima se koristi osumnjičeni te je pronađen jedan pištolj marke Walther s pripadajućim spremnikom i streljivom, mobitel i manja količina droge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo