NAŠI PETNAESTOGODIŠNJACI SMANJILI S PUŠENJEM DUHANA: / No, polako sve više konzumiraju jednu drugu opojnu biljku

Image

Hrvatski petnaestogodišnjaci manje troše duhan, ali su sve skloniji alkoholu i lakim drogama poput marihuane, pokazalo je Europsko istraživanje o pušenju,

17.11.2020.
12:48
VOYO logo

Petnaestogodišnjaci u Hrvatskoj su smanjili konzumiranje duhana za devet posto od 2007. na ovamo, a od 2015. do 2019. za četiri posto. Pokazali su to rezultati Europskog istraživanja o pušenju, pijenju alkohola i uzimanju droga među učenicima te stanjima i trendovima zlouporabe droga, koji će danas biti predstavljeni u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo.

Istraživanje je otkrilo kako su se mladi u posljednjih nekoliko godina počeli sve više okretati alkoholu, ali i lakim drogama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trend pijenja alkohola bio bi jednako dobar da nije zadnjih nekoliko godina. Od 2007. do 2015. zabilježen je pad konzumacije alkohola kod 15-godišnjaka također za devet posto, ali zadnjih godina bilježi se porast. Konzumiranje kanabisa kontinuirano blago raste za tri posto, odnosno za 1,6 posto od 2015. do danas", istaknula je za VečernjiSanja Musić Milanović, voditeljica Odjela za promicanje tjelesnog zdravlja HZJZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo