KBC RIJEKA / Naši i najbolji! Posjetili smo tim koji izaziva poštovanje liječnika iz cijelog svijeta

U riječkom KBC-u samo ove godine bilo je 23 darivatelja

6.12.2018.
20:40
VOYO logo

Već sedmu godinu za redom KBC Rijeka najbolja je bolnica u Hrvatskoj po broju darivatelja organa. Nije to najveća hrvatska bolnica, a sigurno nema niti najbolje uvjete. Ali zato ima tim koji izaziva poštovanje liječnika iz cijelog svijeta.

Prošlo je trideset godina od transplantacije, gospođa Višnja je tada dobila novi bubreg i kaže, bio je to početak novog života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je bilo davno, 1989. godine, 1992. sam sretno rodila s tim bubregom, koji mi puno znači u životu,  a uz pomoć obitelji i liječnika koji su mi pomogli da izdržim tolike godine", rekla je Višnja Žepina iz Rijeke. 

Tlak joj je danas malo povišen od uzbuđenja i prisjećanja. Inače, od transplantacije nije bilo većih problema. "Kvaliteta života, normalno živim, ali uz drugu prehranu, lijekove redovno pijem", objašnjava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

KBC Rijeka

U riječkom KBC-u samo ove godine bilo je 23 darivatelja. Već sedam godina po tom pitanju predvodi, a Hrvatska je uz Španjolsku među prvima u svijetu. Jedan od preduvjeta za takav uspjeh su dobra intenzivna njega i vrhunski tim liječnika i sestara. 

"To mora postojati jedna želja i jedna volja u cijeloj bolnici da taj program funkcionira i da ide dalje i ono što se nikako ne smije zaboraviti i što se mora uvijek naglasiti, ogromno i veliko srce naših ljudi koji su spremni i nisu se protivili darivanju nakon smrti njihovoga najmilijega, najbližeg člana obitelji", kazao je Željko Župan, bolnički transplantacijski koordinator KBC-a Rijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni koji organ dobiju znaju to cijeniti. Svaki Višnjin dan prepun je zahvalnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo