Sjever-jug / Naša Dunja odgovorila onima s juga zemlje koji se rugaju zagrebačkoj oluji

Image
Foto: Vijesti.hr/PIXSELL

Panika oko zagrebačke oluje smiješna je onima s juga zemlje

14.5.2019.
15:41
Vijesti.hr/PIXSELL
VOYO logo

Oluja koja je protekla dva dana 'harala' Zagrebom ostavila je iza sebe veliku materijalnu štetu, a ozlijeđeno je više osoba. No, 'probudila' je i rivalstvo između hrvatskog sjevera i juga.

Panika oko zagrebačke oluje smiješna je onima s juga jer je najjači zabilježeni udar vjetra bio 101 km/h, dok je jug Hrvatske nekoliko puta godišnje godišnje izloženiji znatno jačim udarima bure.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meteorologinja RTL-a Dunja Mazzocco Drvar na prepucavanje između sjevera i juga Hrvatske osvrnula se na svom Twitteru.

"A propos ovog sjever-jug prepucavanja, samo da znate da se Zagrepčani sa svibanjskim vjetrušinama suočavaju podjednako često kao Splićani sa snježićem, dva do tri puta u 10 godina", napisala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naša meteorologinja i jučer je objasnila da se ovakav vjetar u Zagrebu i dalamtinska bura jednostavno ne mogu uspoređivati: Ljudi ovaj vjetar uspoređuju s burom, naviknuli su se na udare i jače od 200 kilometara na sat pa im je sada čudno kako vjetar od jedva 100 kilometara na sat može napraviti ovakvu štetu. Naravno, to se jedno s drugim ne može uspoređivati - bura je češća, tamo gdje puše nema takvog raslinja, ne gradi se na isti način, crjepovi se postavljaju drugačije..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od 500 intervencija u dva dana

Javna vatrogasna postaja (JVP) Zagreb u protekla dva dana obavila je više od 500 hitnih intervencija, što je rekordan broj, a svih 57 vatrogasnih društava i dalje je na terenu, doznaje se u utorak iz JVP-a iz dok su iz zagrebačke policije priopćili da su zbog posljedica nevremena ozlijeđene još dvije osobe.

Image

Olujni vjetar poharao Zagreb: Čupao drveće, prometne znakove, nosio krovove, ozlijeđeno dvoje ljudi

Image

Olujni vjetar poharao Zagreb: Čupao drveće, prometne znakove, nosio krovove, ozlijeđeno dvoje ljudi

Zapovjednik JVP Zagreb Siniša Jembrih u razgovoru za Hinu kazao je da su vatrogasci noćas imali oko 80 hitnih intervencija, a da je njihov ukupni broj drugog dana dosegnuo brojku od rekordnih 500.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Premašen je broj intervencija iz 2013. godine kada je bilo veliko nevrijeme na Sljemenu", kazao je Jembrih dodavši da su na terenu vatrogasci iz 57 društava u Zagrebu. Među intervencija bilo je i onih u kojima su vatrogasci spašavali ljude koji su ostali zarobljeni u svojim kućama.

Iz Policijske uprave zagrebačke (PUZ) u utorak su priopćili da je u posljednja 24 sata zbog nevremena zabilježena šteta na 154 osobna vozila i jedan motocikl, više  krovova i objekata, te da su lakše ozlijeđene dvije osobe. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo