'Nas smo dvojica ono što traži hrvatski narod'

'Nas smo dvojica ono što traži hrvatski narod. Mi smo ljudi koji se neće skrivati iza stranke niti ćemo imati koristi od nje.

2.5.2012.
16:15
VOYO logo

Kazao je to u srijedu Milan Kujundžić, kandidat za predsjednika HDZ-a na skorašnjim stranačkim izborima, predstavljajući Dragu Prgometa kao kandidata za svog zamjenika. Njih dvojica tako su se dogovorila prije nekoliko dana kada su odlučili tko će biti kandidat za predsjednika. A izbor su napravili koristeći se tradicionalnim vrijednostima, od kojih je jedan prioritet senioriteta.

"Prije dva tjedna na razgovor smo pozvali Tomislava Karamarka i Domagoja Miloševića. Htjeli smo dogovor u okviru reformatorskog krila HDZ-a, ali od dogovora nije bilo ništa jer su nam obojica kandidata nudila da budemo njihovi zamjenici", rekao je Prgomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poredak unutar stranke mora biti drugačiji

"Zbog toga smo nas dvojica odlučila ići zajedno, jer smatramo da hrvatski narod treba novi HDZ, a HDZ nove ljude. Mjesta ima za sve, ali poredak unutar stranke mora biti drugačiji. Istrošen je stari model gdje su pojedinci za sebe tražili utočište u stranci i od toga imali koristi", rekao je Kujundžić ističući da su oni koji su javno dali podršku nekim kandidatima povrijedili svoju bazu.

"Mi ne pričamo tko je s nama i tko nam je dao podršku. Rekli smo ljudima da nam ne daju javnu podršku, ali kada pobijedimo na izborima, jamčim vam da ćemo u stranku upisati dvije, tri tisuće mladih ljudi. Podrška se davala drugu Titu i Bakariću, ali i Sanaderu i Jadranki Kosor. Ovo je zadnji put da se čelništvo stranke bira na delegatskom principu, a mi namjeravamo, kada pobijedimo, svim članovima vratiti dostojanstvo da oni biraju svoje čelništvo", dodao je Kujundžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da će nakon njihove pobjede u HDZ-u biti mjesta za sve, pa i njihove protukandidate.

Za Milinovića ima mjesta u HDZ-u

Na upit novinara što misli o Darku Milinoviću, Kujundžić je rekao da o njemu kao kolegi i čovjeku misli sve najbolje, ali zbog toga što je u Sanaderovu HDZ-u bio visokopozicioniran ne može biti predsjednik novog HDZ-a. "Međutim, za njega će biti mjesta u vrhu HDZ-a nakon naše pobjede", dodao je Kujundžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit novinara ide li na Bleiburg kao Tomislav Karamarko, Kujundžić je rekao: "Bio sam pozvan da govorim tamo. Odbio sam. Na Bleiburg sam odlazio i 70-ih, 80-ih i 90-ih godina. Nisam htio koristiti tragediju hrvatskog naroda kao što se koristila tragedija hrvatskih generala za govor na splitskoj rivi."

specijal-201012070191004-Izbori u HDZ-u

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo