NARKO KARTEL IZ JUŽNE AMERIKE SMJESTIO POLICIJI? / Ostojić tvrdi da su imali jaki motiv

Image
Foto: Screenshot Dnevnik.hr

Bivši Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić tvrdi da je moguće kako je narko kartel iz Južne Amerike smjestio Željku Dolačkom, prenosi Dnevnik.hr.

23.4.2016.
22:10
Screenshot Dnevnik.hr
VOYO logo

"Ista ekipa, koju je vodio Dolački, riješila je 630 milijuna kuna pranja novca u zlatu. To su jaki motivi. Prema tome narko kartel iz Južne Amerike ima jak motiv da eventualno sudjeluju. Ali ne da smjeste Dolačkom, ovo je namještaljka policiji", rekao je Ranko Ostojić.

Podsjetio je kako je Željko Dolački suspendiran odmah prvog dana nakon pljačke u Heinzelovoj, te kako je moguće da u ovom slučaju ima previše dima, a nema vatre. "Prema tome ja bih u ovom trenutku ostao suzdržan, nikad nisam komentirao istrage", rekao je Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ODVJETNIK ŽELJKA DOLAČKOG : /

'Policija u pretrazi nije našla niti novac, niti bilo koji drugi dokaz'

Image
ODVJETNIK ŽELJKA DOLAČKOG : /

'Policija u pretrazi nije našla niti novac, niti bilo koji drugi dokaz'

Pritisci na ministra i sve policajce

Komentirao je i pritiske iz HDZ-a na Božu Petrova i aktualnog ministra Vlahu Orepića da su suodgovorni za pljačku. Rekao je da je to standardno za HDZ jer nemaju kontrolu nad represivnim aparatom.

"Oni ulaze u unutarstranačke izbore, probajte zamisliti kako je Karamarku i njima bez da imaju kontrolu nad policijom i tajnom službom. To je nešto što je za njih nedopustivo i iz tog razloga stalno napadaju ministra Orepića koji je pod teškim pritiskom. Ne samo on nego i svi oni koji u ovom trenutku trebaju raditi u sustavu", kazao je bivši ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dolačkog nije nazvao svojim kadrom, rekavši da bi se sve imenovane policajce tijekom njegova mandata moglo nazvati tako. Kao ministar predložio je samo glavnog ravnatelja policije i daje suglasnost kod imenovanja 20 načelnika Policijskih uprava. Dolački se javio na natječaj za mjesto načelnika Odjela organiziranog kriminaliteta u PU zagrebačkoj.

"Na tom istom mjestu je bio i u vrijeme kada ja nisam bio u policiji. Donačelnik je bio 1999. pa kada bismo tako išli gledati onda je kadar i gospodina Tomislava Karamarka i svih onih prije toga", rekao je Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo