NAPUSTILA PANTOVČAK: / Stručnjakinja o Kolindinom držanju: 'Vidjelo se to prilikom dolaska, ali i iz posljednjeg pogleda na dvore'

Image
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

'Bila je emotivna, ali nekako je suzdržavala veliko ili ekspresivno izražavanje emocija što, recimo, u kampanji nije bio slučaj'

19.2.2020.
7:24
Slavko Midžor/PIXSELL
VOYO logo

Kolinda Grabar-Kitarović odradila je svoje kao predsjednica te se danas oprostila od Pantovčaka uz buket i poljubac koji je dobila od novog predsjednika Zorana Milanovića. Premda je kroz kampanju svom silom htjela ostati u "predsjedničkoj rezidenciji", ipak je morala prepustiti svoje mjesto drugome. Njezin posljednji pogled na dvore izgledao je vrlo emotivno, što je potvrdila i stručnjakinja za komunikaciju Ana Šimunović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je emotivna, ali nekako je suzdržavala veliko ili ekpresivno izražavanje emocija što, recimo, u kampanji nije bio slučaj. Da je bila emotivna mogli smo vidjeti prilikom dolaska, zasigurno joj nisu bili laki trenuci", kazala je komunikologinja za RTL Direkt.

Image
STRUČNJACI O MILANOVIĆEVOM NASTUPU: /

'Možeš biti stoput premijer, ali dogodi se tren da zastaneš'

Image
STRUČNJACI O MILANOVIĆEVOM NASTUPU: /

'Možeš biti stoput premijer, ali dogodi se tren da zastaneš'

Grabar-Kitarović pomno odabrala odjevnu kombinaciju

Da je predsjednica tijekom svog zadnjeg dana na poslu htjela zablistati pokazuje i odjevna kombinacija koju je odjenula na inauguraciju. Dalibor Betti, dizajner modne kuće "TRUE designed", kazao je da je tu u pitanju bio akromatski niz te da je on napravio devet skica pa je u konačnici odabrana kombinacija koju je Grabar-Kitarović nosila na svečanosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Haljina je od viskoze i poliamida. Poliamid je ubačen zato da se ne gužva jer uvijek kad radim haljine za nekakve važne događaje, pogotovo kad se dolazi automobilom, važno je da osoba koja dolazi nije izgužvana", kaže dizajner.

Milanović pomirljiv prema Grabar-Kitarović

Teške riječi Milanović i Grabar-Kitarović ostavili su iza sebe te su pola sata razgovarali tijekom primopredaje dužnosti. Isprva je bilo sve neugodno i njih dvoje su prvo razgovarali o vremenu. Prva osoba kojoj je Milanović prišao bila je upravo bivša predsjednica, a komunikologija Šimunović smatra da je njihov odnos doživio evoluciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

18.02.2020., Zagreb - Svecana inauguracija novoizabranog hrvatskog predsjednika Zorana Milanovica odrzana u Predsjednickim dvorima na Pantovcaku. Zoran Milanovic i Kolinda Grabar Kitarovic Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

"Rekla bih da je odnos sada već aktualnog predsjednika doživio jednu evoluciju. Sjećamo se kako je bilo na početku njihove suradnje. Zapravo bilo je odbijanje suradnje. Na simboličkoj razini od predsjednika i odbijanje rukovanja", kazala je Šimunović za RTL Direkt.

Nakon ceremonije predsjednica je otišla te Milanoviću rekla: "Svako dobro, javi se!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo